Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä AC Milan - Torino.

Jääskeläinen viettää suomalaista joulua

YLE Urheilun haastattelema Boltonin maalivahti Jussi Jääskeläinen viettää perheensä kanssa suomalaista joulua ulkomailla. Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösvahdin mukaan ammattilaispelaajan joulu on Englannissa erittäin kiireinen.

urheilu

- Tähän on jo tottunut. Toisaalta ihmiset puhuvat sen puolesta, että jouluna pitäisi olla tauko. Itse olen kuitenkin sillä kannalla, että on hienoa pelata jouluna. Tapaninpäivänä saamme katsomot täyteen, ja se on tavallaan kulttuurijuttu, korostaa Jääskeläinen.

Jääskeläisen perheessä jouluaaton kohokohtana on joulupukin vierailu sekä lahjojen avaaminen. Jouluperinteisiin kuuluvat myös suomalaiset ruuat ja joulusauna. Englantilaiset viettävät joulua oikeastaan vasta joulupäivänä.

- Jouluaattona on harjoitukset, ja sitten tietysti mennään kotiin. Se on aina ollut meillä se päivä, jolloin syödään jouluruokaa. Joulupäivä menee jo pastan syömiseen ja 26. päivän otteluun keskittymiseen, hän sanoo.

- Jouluaattona pukki tulee käymään, jos pojat ovat olleet kilttejä. Sitä tässä odotetaan innolla ja jännityksellä. Myös sauna on ollut talossa siitä lähtien, kun tänne muutettiin.

Boltonin pelaajat ovat käyneet jokavuotisen perinteen mukaisesti tervehtimässä joulun alla lapsia paikallisissa sairaaloissa. Jääskeläisen mukaan tavoitteena on ennen kaikkea antaa lapsille joulumieltä ja lahjoja, sillä on raskasta viettää joulu sairaalassa.

- Kyllä heidän naamat ovat hymyssä suin, on kiva saada lapset hymyilemään. Kaikki pelaajat lähtevät ilomielin morjestamaan lapsia, kertoo Jääskeläinen.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat