Tuomisto kolmas 20 km:n kisassa Vuokatissa

Vuokatin vammaishiihdon maailman cupin viimeisenä kilpailupäivänä kilpailtiin maastohiihdon pitkillä matkoilla ja perinteisellä tyylillä. Erinomaisissa olosuhteissa ja pikku pakkasessa käydyn miesten LW 2-9 luokan 20 km:llä Suomen Ilkka Tuomisto sijoittui erinomaisesti kolmanneksi kovan norjalaiskaksikon Kjartan Haugen ja Sven Lilleberg jälkeen.

urheilu

Kilpailu oli koko ajan äärimmäisen tasaista ja lopulliset mitalisijoitukset ratkaistiin vasta viimeisellä 5 km lenkillä.

Naisten 15km perinteisen kisassa Maija Löytynoja sijoittui omassa luokassaan ( LW 2-9) neljänneksi ja Teuvo Ojala kelkkahiihdossa ( 15 km) viidenneksi. Näkövammaisten kilpailussa ( 20km ) Suomen parit eivät yltäneet mitalisijoille, Jarmo Ollanketo - Marko Törmänen (opas) oli viides ja Rudolf Klemetti - Lasse Torpo 11.

Kisojen järjestelyistä Vuokatti sai mukana olleilta joukkueilta varauksetonta kiitosta, mikä edesauttaa vastaavien kilpailujen saamista Kainuuseen jatkossakin.

- Teemme kattavan yhteenvedon kuluneista kisoista lähiaikoina ja päätämme selvityksen perusteella lähdemmekö hakemaan esimerkiksi IPC:n (Kansainvälien Paralympiakomitea) Maailmanmestaruuskisoja vuodelle 2009, , sanoo kilpailun johtaja Jyri Pelkonen.

- Urheiluopistolla meillä on äärettömän ammattitaitoinen ja rutinoitunut perusporukka kisoja pyörittämään, mutta on selvää, ettei tämä nykyinen käytössämme oleva organisaatio millään pysty yhtään isompia kisoja järjestämään - nyt mentiin jo jaksamisen ylärajoilla. Esimerkiksi MM-kisoja silmälläpitäen toimitsijoita eri tehtäviin tarvitaan n. 150 henkeä, joten saumaton yhteistyö oppilaitosten, seurojen ja Sotkamon kunnan kanssa on välttämätöntä kisoista selvitäksemme, Pelkonen jatkaa

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat