Janne Heikkisen hyvä peli laiha lohtu

Lentopallon Mestarien liigassa loistava Janne Heikkinen ei jaksa innostua omista esityksistään, koska hänen edustamansa Belchatow on ajautunut vaikeuksiin mainion alkukauden jälkeen.

Belchatow kärsi kotikentällään kirvelevän 2-3 (25-23, 17-25, 26-24, 20-25, 12-15) -tappion belgialaiselle Roeselarelle ja joutuu taistelemaan C-lohkon pudotuspelipaikasta viimeiselle kierrokselle asti.

Mikäli bulgarialainen Levski Sofia voittaa päätöskamppailunsa, Belchatowin pitää kaataa kreikkalainen Olympiakos Piraeus vieraskentällä.

- Ei paljon naurata. Meidän pelin taso on pudonnut roimasti syksystä. Nyt näkyi jo vähän merkkejä paremmasta, mutta vieläkään esitys ei noussut sille tasolle kuin pitäisi, Heikkinen murehti.

Kaksimetrinen keskitorjuja napsi 11 pistettä ja hoiti taas oman tonttinsa mallikkaasti, mutta miehen mieli oli maassa katkeran takaiskun jälkeen.

- Vastustajan hakkuri kaatoi meidät taas. Olemme törmänneet samaan ongelmaan jo monessa ottelussa, Heikkinen harmitteli.

Tällä kertaa Belchatowilla oli ylivoimaisia vaikeuksia Roesaleren Ivan Contrerasin kanssa. Meksikolainen pommitti 28 pistettä.

Miika Heikkinen aloitti vaihtopenkillä

Hypo Tirol Innsbruckin uusi päävalmentaja Stefan Chritiansky jätti Miika Heikkisen vaihtopenkille Mestarien liigan kamppailussa espanjalaista Palma Mallorcaa vastaan. Reilu viikko sitten paikan ottanut Chritiansky halusi kokeilla muutoksia, mutta tulos jäi laihaksi.

Itävaltalaisjoukkue kärsi A-lohkon kamppailussa 1-3 (22-25, 28-26, 20-25, 20-25) -kotitappion.

Heikkinen pääsi tositoimiin neljännessä erässä ja otti heti kaksi komeaa tappotorjuntaa. Lisukkeeksi tuli tukku vaimennuksia.

- Harmi, kun en ehtinyt kokeilla hyökkäyksiä. Näyttöhaluja olisi ollut, Heikkinen tuumi.

Lohkon jumboksi juuttunut Innsbruck sortui taas koko kauden vaivanneeseen perisyntiin.

  • Vastaanotto-ongelmat jatkuivat, Heikkinen tiivisti.

Shumov teki 14 pistettä liigajohtajaa vastaan

Lentopallomaajoukkueen vakiokuusikkoon viime kesän Maailmanliigassa noussut keskitorjuja Konstantin Shumov esiintyi vahvasti Italian A2-liigan kamppailussa kärkipaikalla olevaa Crocea vastaan. Shumov sai tililleen 14 pistettä, mikä miehen pelipaikka ja vastustaja huomioiden on hyvä suoritus.

Viime aikoina voittoja poiminut Isernia hävisi vieraspelinsä 1-3 (22-25, 25-23, 25-27, 19-25), mutta vasta sinnikkään taistelun jälkeen.

- Emme olleet aivan parhaassa vedossamme ja väänsimme silti voitosta sarjan tällä hetkellä kovimman joukkueen kanssa. Pudotuspelipaikkojen takaa-ajo jatkuu, joulun jälkeen hyvään pelivireeseen päässyt Shumov vakuutti.

Sen sijaan passari Simo-Pekka Ollin edustaman Bergamon asema on jo lohduton, kun se hävisi kotonaan Tavianolle 0-3 (20-25, 20-25, 18-25). Bergamo on 11 pisteellään viimeisenä ja eroa putoamisviivaan kertyy jo 15 pistettä.

- Voisiko sanoa niin, että uimme syvällä, tilanteeseen harmistunut Olli ironisoi.

Saara Loikkasen joukkueelle kauden toinen tappio

Saara Loikkasen italialaisjoukkue Busto Arsizio kärsi kauden toisen tappionsa A2-lentopalloliigassa. Sarjassa kolmantena oleva Sassuolo kuritti kotipelissään liigakärkeä luvuin 3-0 (25-22, 25-22, 25-21).

- Hävittiin niin pahasti, että hyvä kun osattiin hallista ulos pelin jälkeen. Oma peli meni tosi huonosti. Taisin olla vielä päiväunilla ja kun heräsin, niin peli oli jo ohi, Loikkanen kuvaili. Hän teki itselleen varsin vaatimattomat kahdeksan pistettä.

- Ei auta jäädä murehtimaan. Ollaan vielä sarjassa ykkösiä ja sunnuntaina on tosi tärkeä peli. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun, Loikkanen totesi.