1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Svartedal miesten nopein, Jauhojärvi kahdeksas

Norjalainen Jens Arne Svartedal hiihti voittoon maastohiihdon sprinttikilpailussa Otepäässä. Perinteisellä käydyssä kisaksi toiseksi tuli Venäjän Vasili Rotshev. Sami Jauhojärvi oli B-finaalin toinen, ja näin hänen kokonaissijoituksekseen tuli kahdeksas.

Jauhojärvi hiihti parhaan sprinttikilpailun maailmancupissa. Jauhojärven lisäksi finaalivaiheeseen pääsi myös uransa parhaan cup-sijoituksen hiihtänyt Kalle Lassila, jonka sijoitus oli lopulta 11:s.

Lassilan aiempi paras sijoitus on 21:s sija Drammenissa viime vuodelta.

Jauhojärvi ja Lassila olivat ensimmäiset suomalaiset mieshiihtäjät, jotka tällä kaudella selvisivät cupin sprinttikilpailuista puolivälieriä pidemmälle.

Jauhojärvellä onnea matkassaan

Jauhojärvi livahti puolivälierässään osin onnekkaastikin toiseksi, kun norjalainen Johan Kjölstad ja Viron Timo Simonlatser kaatuivat kolaroituaan keskenään.

- Kävi hirveä munkki, sillä hiihto ei ollut sinne päinkään. Jalat olivat totaalisen ulkona, samoin kädet, oikeastaan koko mies oli ulkona. Nyt se riitti näin ja hyviä pisteitä tuli kokonaiskilpailua ajatellen, Jauhojärvi kertasi.

- Pikkuisen räkätautisena kun pystyy hiihtämään 17:nneksi ja 8:nneksi, ei aivan huono viikonloppu. Maanantaina tuli kurkku kipeäksi, keskiviikkona tauti meni poskiontelontulehdukseksi. Siitä lähtien olen ollut antibioottikuurilla, Jauhojärvi selitti nykykuntoaan.

Lassila antoi MM-näyttöjä

Kalle Lassila ylsi tavoitteeseensa, välieriin.

- Tavoite oli tänään hiihtää 12 sakkiin. Toivottavasti oli riittävä näyttö MM-kisoihin. Jatkoa ajatellen kunnon pitää olla parempi ja vähän taktiikkaakin pitää hioa, ettei innostu liikaa, Lassila totesi.

- Tänään hiihto kulki hyvin, aika-ajo oli ok. Puolivälierässä innostuin ehkä liikaa, siinä lähti ehkä vähän terää kahdesta viimeisestä lähdöstä. Toisaalta oli onni, että lähdin puolivälierässä kovaa, niin pääsin aika-ajossa jatkoon, kun lopun alamäessä horjuin ja kaksi livahti ohi, Lassila kertasi.

Puolivälieriin selvisivät myös Lauri Pyykönen (26:s) ja Matias Strandvall (29:s). Sprintin SM-kultaa pari viikkoa sitten voittaneen Kusti Kittilän kilpailu puolestaan päättyi jo aika-ajoon, jossa hän jäi 33:nneksi.

Maailmancupissa on jäljellä yhdeksän osakilpailua. Ensi viikonloppuna kilpaillaan Sveitsin Davosissa.

Katso maailmancupin kokonaistilanne