Hyppää sisältöön

Mäkelällä haastava startti Sveitsissä

Skottiseura Heartsista lainasopimuksella Sveitsin pääsarjajoukkue FC Thuniin siirtynyt Juho Mäkelä saa haastavan alun uralleen uudessa seurassa. Sveitsin jalkapallosarjassa toiseksi viimeiseksi juuttunut Thun kohtaa vieraissa sarjataulukossa niukasti edellä olevan FC Schaffhausenin kuuden pisteen ottelussa.

- Ensimmäiset harjoitukset joukkueen kanssa olivat perjantaina ja, sunnuntaina on sitten edessä jo todella tärkeä peli. Tämä on todellinen kuuden pinnan ottelu, sillä voitolla jättäisimme heidät kahden pisteen päähän ja tappiolla jäisimme vastaavasti pahasti taakse neljän pisteen päähän, Mäkelä miettii.

Thun kärsii maalinteko-ongelmista ja joukkue on tehnyt 18 ottelussa vain 11 maalia. Se on liigassa kaikkein vähiten.

- Valmentaja halusi minut seuraan ja uskoo, että minä pystyn auttamaan joukkuetta nimenomaan teho-ongelmissa, kauden 2005 Veikkausliigan maalikuningas kertoo.

Mäkelän ohella FC Thunissa pelaa maajoukkuepuolustaja Ari Nyman, joka on ollut seurassa jo hieman pidempään ja päässyt pelaamaan talvitauon aikana harjoitusotteluissa.

- On todella mukavaa, että saan pitkästä aikaa maanmiehen joukkueeseen. Siitä on luonnollisesti suurta apua minulle, kun tulen uutena miehenä seuraan, Mäkelä päättää.

Myös tammikuussa Thunin kanssa sopimuksen tehnyt Nyman odottaa uutta haastetta innolla.

- Joukkue vaikuttaa ihan hyvältä, eikä ongelmia sopeutumisen suhteen ole ollut. Pelipaikkani tulee ilmeisesti olemaan keskikentällä, joskin tarpeen vaatiessa voin paikata sitten puolustuksessakin, Nyman miettii.

Toinen suomalaiskaksikko mestaruustaistossa

Siinä missä FC Thun taistelee sarjapaikkansa puolesta, on Sveitsin toinen ”suomalaisseura” FC Zürich puolestaan tiukasti kiinni Sveitsin mestaruudessa. FCZ lähtee kevääseen kahdeksan pisteen kaulan turvin, mutta takana on tiivis nippu haastajia valmiina kuromaan eroa umpeen.

Jo syksyllä paikkansa FCZ:n johtohahmona ottanut maajoukkuetoppari Hannu Tihinen sai vuodenvaihteessa seurakseen HJK:sta siirtyneen puolustaja Veli Lammen.

- Iso apu siitä ilman muuta on, että Hannu oli jo täällä. Se on auttanut niin harjoituksissa kuin ihan käytännön asioissa. Hyvin olen päässyt kuvioihin kaikin puolin sisälle, Lampi kiittelee kokenutta maanmiestään.

FCZ kohtaa heti kevään avaukseksi lauantaina paikalliskamppailussa kovan kilpailijansa Grasshoppersin. Joukkue joutuu otteluun hiukan siipirikkoisena, mutta asemista sarjan kärjessä on tarkoitus pitää tiukasti kiinni.

- Hyvät asemat saimme syksyn päätöskierroksilla pedattua ja näistä lähtökohdista mestaruus on tietysti tavoitteena. Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka, täytyy muistaa että meilläkin oli vaikeutemme syksyllä, toteaa Tihinen.

.
.