Lehtinen kolmantena mitalikisaan

Torstai oli toivoa täynnä suomalaispurjehtijoilla Palma de Mallorcan regatassa, mutta useimmille se tuotti vain sadetta niskaan. Parhaiten onnistui Silja Lehtinen, joka ukkoskuuroista pystyi pelastamaan kolmannen ja kahdeksannen sijan.

urheilu

- Olemme koko viikon purjehtineet varovaisesti, välttäneet nokan näyttämistä lähdöissä, ja tietoisesti pysyneet pääryhmän mukana, kertoi Lehtisen tiimin keulagasti Maria Klemetz.

- Näin meidän kolmas sijamme kokonaispisteissä on hissun kissun rakentunut, kun muut ovat pelanneet upporikasta ja rutiköyhää. Olemme mitalikisassa, kultaan emme voi nousta, mutta pronssi pitää visusti puolustaa, hän jatkoi.

Muille Suomen tiimeille päivä oli pettymys.

- Lähdöt menivät tänään pipariksi, emmekä päässeet enää nousemaan riittävän korkealle. Sijoituksilla 22 ja 26 mitalifinaali jäi haaveeksi. Puretaan puikko, siivotaan vene ja huilataan ensi viikon Star-kisoihin, totesi Erkki Heinonen.

49-luokassa vain kultaryhmä pääsi vesille. Suomalaismenestys ei ollut kaksinen. Laserluokassa lautakunta jatkoi möhlimistään, eikä saanut yhtään kisaa aikaan koko päivänä. Fredrik Westman ja Pierre Collura jäivät siten ilman mahdollisuutta nousta mitalikisaan.

470-luokka odotti tuloksettomasti lähtöä neljä tuntia kaatosateessa, samoin purjelaudat, joten keskiviikon tulokset jäivät voimaan.

Yhteenvetona todettakoon että perjantain mitalikisoissa Suomea edustaa Yngling-naisisto Silja Lehtinen, Livia Väresmaa ja Maria Klemetz. Suomen purjehdusurheilu on saanut lisää naisvoimaa Sari Multalan rinnalle, ja lisää on tulossa.

Suomalaistuloksia 5 päivän jälkeen

Star (9 lähtöä)

  1. S.Lindberg / E. Heinonen

Yngling (10 lähtöä)

  1. Silja Lehtinen
  2. Andrea Borenius

49er (9 lähtöä)

  1. J. Uusi-Autti / K. Bask

Laser (7 lähtöä)

  1. Fredrik Westman

470, Miehet (7 lähtöä)

  1. N. Lindgren/H. Elomaa

470, Naiset (7 lähtöä)

  1. H. Saari / M. Wulff

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat