Suora

 • Paineet hävisivät - urheilijaidentiteetti jäi: Kaisa Mäkäräinen etsii elämälleen uutta suuntaa
 • Urheilustudio 28.11.
 • Hiihdon maailmancup, naisten 10 km (p)
 • Urheilustudio 28.11.
 • Ampumahiihdon MC, miesten normaalimatka, Kontiolahti
 • Ampumahiihdon MC: Kontiolahti, miesten normaalimatka
 • Yhdistetyn maailmancup, mäkiosuus HS 142
 • Hiihdon maailmancup, miesten 15 km (p)
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Ampumahiihdon MC, naisten normaalimatka, Kontiolahti
 • Ampumahiihdon MC: Kontiolahti, naisten normaalimatka
 • Rytmisen EM, joukkueiden välinefinaalit
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 10 km
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 kilpailu
 • Urheiluruutu
 • Urheilustudio 28.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
 • Urheilustudio 28.11.
 • Veljekset Oskar ja Robert Kirmes ovat toistensa pahimmat vastustajat olympiapaikan metsästyksessä: "Jos yritämme antaa toisillemme neuvoja, alamme vain riidellä"
 • Urheiluruutu
 • Joukkuefinaalit

Kataja palkitsi pitkän rupeamansa päättävän Heinosen pronssilla

Joensuun Kataja tarjoili SM-pronssimitalin läksiäislahjaksi pitkäaikaiselle päävalmentajalleen Timo Heinoselle, jonka yhdeksän vuotta kestänyt rupeama tuli perjantaina päätökseen. Lahjan paketoivat Anssi Kinnaslampi ja Petri Virtanen, jotka ratkaisivat perjantain toisen pronssipelin Katajalle.

urheilu

Joensuu vei toisen pronssiottelun nimiinsä lukemin 87-74 ja ottelusarjan yhteistuloksella 168-154.

Jo viime syksynä Kataja-pestistä luopumisesta ilmoittanut Timo Heinonen valmensi Katajaa peräti yhdeksän peräkkäistä kautta. Hän oli nostamassa Joensuuta liigakartalle keväällä 2001. Tuore mitali oli Katajalle sen viides kuuden liigakauden aikana, jonka lisäksi Heinonen luotsasi seuran Suomen cupin voittoon vuonna 2002. Perjantainen ottelu oli 42-vuotiaalle Heinoselle osuvasti 400. virallinen peli Katajan penkin päässä.

- On se pronssi voitettu mitali kuitenkin. Pitää sanoa, että jokaisen pronssimitalin jälkeen on tuntunut paremmalta kuin yhdenkään hopean jälkeen, kertoi Timo Heinonen.

- Välierien paineessa homma oli aika totista ja lähdimme hakemaan pronssia positiivisuuden kautta. Päätin henkilökohtaisestikin, että yhdeksän vuotta kun tällä pallilla on ollut, etten halua lähteä oviin potkien, jatkoi Heinonen.

Eikä tarvinnutkaan. Heinonen poistui taka-alalle taskussaan jälleen yksi mitali ja hymy huulilla yhdeksän Kataja-vuoden jälkeen.

- Hyvillä, mutta tietenkin haikeilla mielin lähden. Täytyy myöntää, että kyllä se ison miehen silmäkulmakin kostuu. Yhdeksän vuotta on pitkä rupeama ja Katajalla on mennyt hyvin. Olen tietenkin pahoillani, etten pystynyt Joensuulle kultaa tuomaan. Olemme kuitenkin vuosi toisensa jälkeen pystyneet pelaamaan aivan Suomen huipputasolla. Jos mitään ei yritä, ei mitään voi saavuttaa. Ja kun yrittää, niin joskus voi sattua näpeille. Paljon saavutettiin, mutta ainakin minulle jäi nälkää tulevaisuutta ajatellen.

Oman lähitulevaisuuden suhteen Heinonen on tehnyt ratkaisunsa. Hän on sitten viime syksyn ollut erilaisten spekulaatioiden kohteena ja nyt kauden päätyttyä Heinonen haluaa pistää niille "stopin".

- Tein jo jokin aika sitten ratkaisun, etten valmenna missään ensi vuonna. Keskityn Joensuun urheiluakatemian valmennuskoordinaattorin hommiin. Siellä on haastava projekti tulossa ja olen luvannut sen hoitaa. Valmentamista en kuitenkaan ole kokonaan jättämässä, vaan jo kesällä ajattelin muutamalle valmennusklinikalle osallistua, Heinonen paljasti.

Kinnaslampi sytytti Kataja-kirin

KTP Basket oli perjantaina pitkään mitalinsyrjässä kiinni, mutta romahti viimeisen kuuden minuutin aikana. Kataja nousi viiden pisteen tappioasemasta (65-70) voittoon viemällä viimeiset kuusi minuuttia 22-4.

Loppukirin käynnisti Anssi Kinnaslampi kahdella onnistuneella kolmosellaan. Kinnaslampi teki illan 15 pisteestään kahdeksan loppukirin aikana. Lopullisesti KTP:n mitalihaaveet ryttäsi Petri Virtanen, joka kolmosellaan ja pian saamillaan vapaaheitoilla siirsi Katajan tavoittamattomaan 83-74-johtoon, kun pelikellossa oli vajaa minuutti jäljellä.

Toinen pronssiottelu noudatti Katajan aiemmista pudotuspeliotteluista tuttua kaavaa. Kataja jäi jälkeen vastustajastaan alussa, nousi rinnalle ja ohi, jäi taas jälkeen. Tällä erää joensuulaisten loppukiri oli tarpeeksi väkevä.

Parhaimmillaan KTP:n johto oli 13 pistettä tilanteissa 12-25 ja 24-37.

Ottelussa nähtiin hurja määrä kaukoheittoja, kun kumpikin joukkue päästeli menemään kolmosviivan takaa. Yhteensä Kataja ja KTP lähetti ilmoille 63 kolmosyritystä, kaksi enemmän kuin kahden pisteen heittoja. "Kolmoskisa" päättyi lähes tasoihin, kun Kataja sai heittoyrityksillään 13 ja KTP 12 onnistumista.

Katajan maajoukkuemies Petri Virtanen oli kentän tehokkain. Hän viimeisteli 23 pistettä ja jakeli viisi koriin johtanutta syöttöä. Marc Axton pussitti 19 ja Kinnaslampi siis 15 pistettä.

KTP:n pirtein ilmestys oli sormivaivansa vuoksi vähille minuuteille jääneen Jerald Fieldsin sijaisena kentällä kirmannut KTP-kasvatti Milos Dobras. Aloitukseen nostettu Dobras teki ottelun 11 pistettään ensimmäisellä puoliajalla. Andre Foreman heitti 14 ja virhetilinsä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa täyteen saanut Toni Ilmonen 12 pistettä.


   1. 4.
  Kataja 15 23 21 28 87KTP 25 21 14 14 74

Kataja KTP Virtanen 23/2 Foreman 14/9 Axton 19/4 Ilmonen 12/1 Kinnaslamp 15/1 Dobras 11/2 Nurse 11/6 Ingram 11/7 Lehtoranta 7/3 Vekkilä 9/4 Vesala 6/2 Spivey 9/5 Jones 4/7 Fields 5/3 Lloyd 2/2 Heinonen 3/1 Aavamäki 0/0 Eho 0/0 Sonkajärvi 0/0 Lehtoranta 0/0 Pounds 0/0 Roslund 0/0

1P% 2P% 3P% Lp Kataja 74 61 38 32 KTP 40 52 41 37

</font size +1>

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat