Kiina puhdisti pöytätenniksen MM-pöydän

Kiina oli odotetusti ylivoimaisesti paras eilen päättyneissä pöytätenniksen henkilökohtaisten MM-kilpailuissa Zagrebissa. Kahden vuoden takaisten Shanghain kisojen tapaan kiinalaiset veivät mestaruuden jokaisessa viidessä luokassa.

urheilu

Miesten kaksinpelin paras oli jo kolmannen kerran Wang Liqin, mikä sai ruotsalaisen ex-mestarin Mikael Appelgrenin suorastaan ylisanohin.

- Wang otti kolmannen mestaruutensa lajissa, jonka kansainvälisessä lajiliitossa on yli 200 maata. Tässäkin loppuottelussa hän oli häviöllä erissä 1-3 ja viidennessä erässä 1-7. Kun ottaa huomioon hänen kaikki saavutuksensa kuluneena kymmenenä vuotena, pidän häntä jo lajin legendan Victor Barnan veroisena tekijänä, Appelgren suitsutti. Appelgren itse on lajin kolminkertainen Euroopanmestari.

Eurooppalaiset pelaajat jäivät Zagrebissa kokonaan mitaleitta, kuten kävi myös Osakassa kuusi vuotta sitten. Ensimmäistä kertaa kaikki menivät kuitenkin vanhan mantereen ulkopuolelle Euroopassa pidetyissä kisoissa.

Miesten kaksinpelissä Saksan Timo Boll ja Valko-Venäjän Vladimir Samsonov olivat kahdeksan parhaan joukossa, mutta naisissa kiinalaisten ja korealaisten pelaajien on edelleen suorastaan murskaava. Viimeinen eurooppalainen naisten kaksinpelin maailmanmestari on romanialainen Angelina Rozeanu vuodelta 1955.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat