Rahkamo ja Kokko saavat oman tanssin

Suomalaiset jäätanssijat Susanna Rahkamo ja Petri Kokko ovat saaneet tunnustuksen menestyksestään ja taidoistaan. Parin voittaessa EM-kultaa ja MM-hopeaa kaudella 1994-95 oli heidän rytmitanssinsa quickstep niin legendaarinen, että Kansainvälinen Luisteluliitto (ISU) pyysi paria kehittelemään siitä lajille uuden pakollisen tanssin.

urheilu

Uuden pakollisen tanssin nimi on Finnstep.

Tunnustus on sikäli merkittävä, että muita tämän päivän taitoluistelussa luistelijoiden mukaan nimettyjä uusia liikkeitä ei ole virallisesti lainkaan.

Vastaavan tunnustuksen ovat aiemmin saaneet vuoden 1981 maailmanmestari Sveitsin Denise Bielmann, jonka mukaan nimettiin notkeutta vaativa Bielmann-piruetti. Kuudesta hypystä viisi on saanut nimensä keksijänsä mukaan, kuten esimerkiksi axel (Axel Paulsen) ja lutz (Alois Lutz).

Suomalaispari alkoi kehittää uutta tanssia jo ammattilaisvuosinaan, mutta vasta kuluneella kaudella tanssi alkoi lopullisesti muotoutua. Nykyisin Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtajanakin vaikuttava Rahkamo kehui projektia mielenkiintoiseksi, mutta työlääksi.

- Ei ole lainkaan yksinkertaista muuttaa rytmitanssi pakolliseksi tanssiksi ja vielä ohjeistaa tarkasti jokainen sen yksityiskohta.

Uusi tanssi ja sen luojat Rahkamo, Kokko ja heidän pitkäaikainen valmentajansa Martin Skotnicky ovat saaneet erinomaisen palautteen ISU:n lajiasiantuntijoilta sekä nykyisiltä jäätanssijoilta.

Finnstep on tarkoitus ottaa ohjelmaan kaudella 2008-2009. Tämä tarkoittaa sitä, että Helsingin EM-kisat tammikuussa 2009 olisivat arpaonnen sattuessa kohdalleen, ensimmäiset arvokisat joissa Finnstep luistellaan.

Pakollinen tanssi arvotaan kolmesta vaihtoehdosta vasta kilpailupaikalla.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat