Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Jussi Välimäki uusin eväin Canberra-ralliin

Ralliautoilun Aasian-tyynenmeren rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna talvisessa Australiassa ja sen eteläisessä Canberran kaupungin ympäristössä.

urheilu

Sarjan avauskilpailun voittaja, kangasalalainen Jussi Välimäki kartturinsa Jarkko Kalliolevon kanssa starttaavat kilpailuun haastajina, sillä kolme viikkoa sitten sarjan toisen osakilpailun voittanut ja hallitseva sarjamestari Australian Cody Crocker lähtee kilpailuun Aasian-tyynenmeren rallisarjan piikkipaikalta. Yhteispisteissä Croker on vain yhden mestaruuspisteen edellä Välimäkeä.

Huhtikuussa sarjan avauskilpailussa Uudessa-Kaledoniassa Välimäki jakoi rallitiimilleen niin ruusuja kuin risuja. Vaikka kilpailu päättyi sinivalkoisiin voitonjuhliin, ei Välimäki ollut tyytyväinen autoonsa vaatien pikaisia toimenpiteitä kilpailukyvyn parantamiseksi. Koska MRF Tyres ei osallistunut sarjan toiseen osakilpailuun Uudessa-Seelannissa, pystyi se paneutumaan kotitehtäviinsä, jotka Välimäen mukaan on hoidettu esimerkilliseen tapaan.

- Ajoimme alkuviikosta pitkät kaksipäiväiset testit. Niissä alle kertyi noin 250 testikilometriä, jonka aikana saimme kehitettyämme Mitsubishiämme lähes jokaisella sen osa-alueella. Tiimi lennätti käyttöömme 270 uuden kehitysversion rallirengasta. Paikalla oli myös iskunvaimentajainsinööri David Potter, jonka kanssa loihdimme automme alustan kokonaan uudelle tasolle, hyräili tyytyväinen Välimäki.

- Uskallan väittää meidän olevan aivan eri vauhdissa kuin avauskilpailussa Uudessa-Kaledoniassa, jatkoi kartturi Jarkko Kalliolepo.

Tuttuja ja tuntemattomia rallipolkuja

Kolmipäiväinen Canberra-ralli sisältää yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, jotka kaikki ajetaan kahteen kertaan. Edessä on 16 erikoiskoetta ja yli 200 erikoiskoekilometriä. Edellisen kerran Välimäki on saman alueen rallipoluilla kaasutellut kaksi vuotta sitten, jolloin saavutuksena olivat voitto ja täydet sarjapisteet. Välimäki tähtää jälleen voittovauhtiin ja hallitsevan sarjamestarin, Cody Crokerin päihittäminen.

- Osa erikoiskokeista on meille tuttuja ja osa täysin tuntemattomia. Kilpailun reitti on tiestöllisesti todella vaativa, mutta se on silti erittäin hyvässä kunnossa. Ainoa huoli on kengurut ja emut, joita näkyi testeissä sekä nuotitusjaksolla todella paljon. Toivottavasti tyytyvät vain seuraamaan kisaamme eivätkä päätä vaikuttaa sen kulkuun seisomalla keskellä tietä, Välimäki toivoi.

Kilpailu starttaa perjantai-iltana, jolloin edessä on historiallinen pimeällä ajettava 10 kilometrin mittainen erikoiskoe. Australiassa ei 10 vuoteen ole ajettu rallia ilta-aikaan. Sitä ennen suomalaiskaksikolla on seremoniallinen startti Canberran kaupungin keskustassa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat