Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Urheilukierros
 • Urheiluruutu
 • Huoliteltu puhe
 • Ysäriä ja rillausta
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Urheiluruutu

Rengasrikko pudotti Välimäen kärkitaistosta Canberrassa

Kansainvälisen autourheiluliiton, FIA:n Aasian-tyynenmeren alueellinen rallimestaruussarjan kolmas osakilpailu ja sen avauspäivä on ajettu Australian Canberrassa.

urheilu

Ainoana eurooppalaisena ralliautoilijana sarjan mestaruudesta kuluvana vuonna ajava Jussi Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa joutuivat taipumaan kilpailun voittotaistelusta erikoiskokeella sattuneen rengasrikon seurauksena.

Avauspäivän kahdeksan erikoiskokeen jälkeen Mitsubishi Lancer Evolution IX -ralliautoa ohjastava suomalaiskaksikko taittaa matkaa yleiskilpailun neljäntenä 1 minuutin ja 38,1 sekuntia kilpailua johtavaa Australian Cody Crokeria jäljessä.

- Koko vaativan kilpailupäivän ajan olemme olleet pienoisina altavastaajina, jonka myötä olemme ajallisesti olleet hienoisesti kolmea kanssakilpailijaa hitaampi, Välimäki kertasi.

- Mystiseksi asian tekee se, että mielestämme olemme ajaneet paikoin jopa yli riskirajojemme ja silti Croker, tallikaverimme Katsu Tagutchi sekä toinen australialainen Dean Herridge ovat kaikki olleet tasaisesti meitä nopeampia. Ehkäpä vuoden poissaolo Australian nopeilta ja kapeilta teiltä näkyy nyt ajossamme.

- Kaiken kukkuraksi ajoimme seitsemännen erikoiskokeen kahdeksan viimeistä kilometriä tyhjällä eturenkaalla, jonka myötä meidän osaltamme taistelu kilpailun voitosta päättyi siihen, analysoi kilpailupäiväänsä selkeästi pettynyt Välimäki.

Välimäki ei suostu murjottamaan - huomenna tärkeä kilpailupäiväKaksipäiväisen rallin erikoisuutena on se, että kummaltakin kilpailupäivältä jaetaan nopeusjärjestyksen mukaisesti bonuspisteitä yleiskilpailun pistepotin lisäksi.

Avauspäivältä Välimäki saalisti yhden bonuspisteen, sillä kolmantena ajava Dean Herridge ei kilpaile Aasian-tyynenmeren rallisarjan mestaruuspisteistä. Huomenna edessä on yleiskilpailun lisäksi uusi kilpailu bonuspisteistä. Välimäki haluaa olla päivän nopein.

- Yleiskilpailun voittamiseen tarvitaan nyt paljon muutakin kuin meidän erinomainen toisen kilpailupäivän suoritus. Huomenna on kokonaan uusi kilpailupäivä ja jaossa tärkeät mestaruus pisteet.

- Emme siis ole vielä heittäneet kirvestä kaivoon vaan nähdään yön aikana unikuvia palkintokorokkeesta ja ajetaan huomenna sinne, Välimäki suunnitteli.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat