Jussi Välimäki neljäs Australian Canberran rallissa

Aasian-tyynenmeren rallisarjan kolmas osakilpailu talvisessa Australian Canberrassa päättyi sarjan ainoan eurooppalaisen ralliautoilijan Jussi Välimäen osalta hyvään neljänteen sijaan.

urheilu

Avauspäivän rengasrikko söi Jussi Välimäeltä edellytykset palkintokorokkeelle ja näin kaksi pahinta kilpakumppania, hallitseva sarjamestari Cody Croker ja tallitoveri Katsu Tagutchi pääsivät karkumatkalle jota Välimäki ei saanut ajettua kiinni.

Koska kolmanneksi sijoittunut Dean Herridge ei aja Aasian-tyynenmeren rallisarjan mestaruuspisteistä, sai Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa tilipussiinsa kolmanneksi korkeimmat mestaruuspisteet kolmen bonuspisteen kera.

Se ei kuitenkaan riittänyt pitämään suomalaisia ralliautoilijoita sarjan toisella sijalla, vaan nyt he jakavat sen tallitoverinsa Katsuhiko Tagutchin kanssa. Crocker saalisti Australiasta täydet sarjapisteet täysine bonuspisteineen ja on siten päässyt kahdeksan pisteen karkumatkalle ennen MRF Tyresin rallikuljettajia.

Toinen kilpailupäivä piti sisällään kahdeksan erikoiskoetta, jotka sopivat suomalaiskaksikolle huomattavasti paremmin kuin eiliset pikataipaleet. Eilen kilpailijat kaasuttelivat alueella, joka paloi pahoin aluetta piinanneissa metsäpaloissa muutama vuosi sitten.

Välimäki ei päässyt odotettuun vauhtiin, sillä nyppyjen ylitykset sekä jarrutuspaikkojen löytäminen tuottivat ongelmia kiintopisteiden puuttuessa maisemasta. Sunnuntaina ajettuja erikoiskokeita reunusti järeä kasvillisuus ja Välimäen tuttu vauhti alkoi löytyä.

- Vuoden poissaolo Australian rallipoluilta näkyi ajossamme kun taas Crocker ja Tagutchi ovat näitä polkuja sahanneet vuodesta toiseen, kuulutti Välimäki tietuntemuksen perään.

- Mutta peiliin saa ja pitääkin katsoa kun vauhti ei avauspäivänä riittänyt edes tallitoverin kyytiin. Toisena kilpailupäivänä tasoitettiin puntit Katsun kanssa, mutta Crockerille emme hänen kotirallissaan tällä kertaa mahtaneet mitään.

Aasian-tyynenmeren rallisarja jatkuu neljän viikon päästä Japanissa, jolloin edessä on tallitoveri Katsu Tagutchin kotikilpailu. Välimäki uskoo olevansa kilpailukykyisempi Suomen olosuhteita muistuttavassa rallissa.

- Vaikka nyt emme Crockerin vauhtiin pystyneet vastaamaan, tulen erittäin suurella mielenkiinnolla odottamaan Japanin kilpailua. Siellä ajetaan Suomen tapaan keskellä metsää, jolloin kiintopisteet ja jarrutuspaikat pitäisi olla paremmin hanskassa, Välimäki suunnitteli.

Ennen heinäkuun alussa ajettavaa Japanin osakilpailua Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa käyvät taistelemassa ralliautoilun SM-pisteistä kahden viikon päästä kesäkauden avauskilpailussa Keravalla. Myös Suomessa Välimäki uskoo olevansa kilpailukykyinen.

- Siinä missä Suomen SM-ralliväki ottaa allensa ensimmäisiä sorametrejä, on meillä alla neljä täyttä kilpailupäivää soralla. Uskonkin olevani ranteideni puolesta hyvässä vireessä ja siten valmis haastamaan kanssakilpailijani Keski-Uusimaa SM-rallissa, visioi SM-sarjan A-ryhmän johtaja.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat