Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka

Kainulainen esteratsastusvoittoon

Kirkkonummelainen Jenny Kainulainen hevosellaan Vlas voitti Grand Prix -sarjan toisen osakilpailun Seinäjoella.

urheilu

Kainulaisen jälkeen toiseksi hyppäsi Mirella Lesonen Oulusta hevosella Utopie ja kolmanneksi sijoittui Auran Raimo Aaltonen Eafons Polyfinolla. Kaikkiaan kuusi ratsukkoa 41 startanneesta hyppäsi molemmat kierrokset virhepisteittä. Samalla Jenny Kainulainen nousi GP-sarjan johtoon.

- Raimo Aaltonen oli tehnyt todella toisella kierroksella sujuvan nollan ennen minua, enkä oikein pitänyt mahdollisena hänen aikansa lyömistä, sanoi Kainulainen.

- Hevonen kuitenkin lähti käyntiin todella hyvin. Pääsin heti startista sujuvaan rytmiin ja sain kaikki etäisyystehtävät ratkaistua eteenpäin. Se riitti tänään, huolimatta siitä, että Aaltonen oli tehnyt muutaman lyhyemmän tien kuin minä, jatkoi Kainulainen.

Kainulaisen mielestä ratamestari Teppo Hakala oli onnistunut tehtävässään hyvin läpi koko viikonlopun. Teknisiä tehtäviä oli tarpeeksi ja radat suosivat rytmikästä, sujuvaa ratsastusta.

- Tänään kolmoissarja ei ollut iso, mutta muut esteet olivat joko maksimissa tai lähellä sitä. Meillä on tällä hetkellä niin hyvä taso, että vähitellen voisi ajatella estekorkeuksien nostamista, analysoi Kainulainen.

Jenny Kainulaisen ja Vlasin osallistuminen kansainväliseen Hamina Bastioni Horse Festivaliin kahden viikon päästä on vielä auki, mutta suunnitelmissa on ainakin Ypäjän Finnderby-tapahtuman kansainväliset esteluokat kesäkuun lopussa.

Yhteensä 17 ratsukkoa saa paikan syksyn Helsinki International Horse Shown International -luokkiin GP -sarjojen perusteella. Osallistumisoikeuden saavat Grand Prix -sarjan viisi parasta ratsukkoa sekä 10 parasta Nuorten Grand Prix -sarjasta. Kaksi lisäpaikkaa on vielä jaossa syksyn karsintakilpailussa, jonka paikka ja päivämäärä vahvistetaan myöhemmin.

Grand Prix ja Nuorten Grand Prix -sarjat jatkuvat sunnuntaina 8.7. Savonlinnassa. Sitä seuraavat osakilpailut hypätään Hangossa ja Oulussa. Finaalit ratsastetaan 31.8. - 2.9 Helsingissä. Ratsukoiden kokonaistulokseen huomioidaan kolmen osakilpailun ja finaalin pisteet.

Tilanne GP -sarjassa 2 / 5 osakilpailun jälkeen1) Jenny Kainulainen / Vlas Kirkkonummi 362) Raimo Aaltonen / L. Umonia Aura 333) Ville Kulkas / Arielle Tampere 324) Mirella Lesonen / Utopie Oulu 315) Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino Aura 23

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat