Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Nadalille kolmas Ranskan mestaruus

Espanjan Rafael Nadal voitti tenniksen Ranskan avointen miesten finaalissa Sveitsin Roger Federerin 6-3,4-6,6-3,6-4. Mestaruus on Nadalin kolmas perättäinen.

urheilu

Tasaisen ottelun ensimmäinen suurempi henkien taisto nähtiin Federerin 3-2-johdossa ottelun kuudennessa pelissä Nadalin syöttövuorolla. Federerillä oli useamman kerran murtopallo 4-2-johtoon, mutta aina espanjalainen selvitti onnella ja taidolla itsensä pinteestä. Lopulta Nadal piti syöttönsä.

Välittömästi seuraavassa pelissä turnauksen ykköseksi sijoitettu sveitsiläinen menetti syöttönsä täysin puhtaasti. Nadal käytti ensimmäisen murtomahdollisuutensa erinomaisesti hyväkseen. Federer oli saanut seitsemän mahdollisuutta murtaa vastustajansa syötön, mutta ei vielä siinä onnistunut.

Espanjalainen piti heti perään oman syöttönsä ottaen vahvan otteen erävoitosta. Sveitsiläinen maailmanlistan ykköspelaaja menetti vielä tämän jälkeen toistamiseen oman syöttönsä ja näin Nadal vei ensimmäisen erän 6-3. Avauserä kesti 51 minuuttia.

Toinen erä Federerin

Toinen erä alkoi tasaisesti molempien pitäessä omat syöttönsä, mutta Federer oli koko ajan hieman enemmän vaikeuksissa syöttövuoroissaan.

Toisen erän seitsemännessä pelissä Federer sitten viimein onnistui murtamaan espanjalaisen syöttövuoron siirtyen 4-3-johtoon. Federer juoksutti Nadalia nurkasta toiseen ja espanjalaisen lyönnit päätyivät joko verkkoon tai painuivat niukasti sivurajoilta yli.

Seuraavassa syöttövuorossaan Baselissa syntynyt sveitsiläinen joutui jälleen ahdinkoon, mutta pystyi kahdella loistavalla sijoituksellaan ratkaisemaan pelin itselleen.

Mallorcalla syntyneen Nadalin seuraavaa syöttövuoroa jauhettiin todella pitkään ennen kuin vasenkätinen espanjalainen lopulta onnistui pitämään voittonsa.

Kun Federer piti seuraavan syöttövuoronsa, selvisi ainakin se asia, ettei Rafael Nadal nouse Ilie Nastasen ja Björn Borgin rinnalle. Nastase ja Borg ovat aikanaan voittaneet Ranskan avoimet häviämättä erääkään koko turnauksen aikana. Toinen erä kesti vain hieman kauemmin kuin avauserä, 55 minuuttia.

Espanjalainen myrskytuuli

Kolmannen erän espanjalainen aloitti myrskypuhurin lailla pitämällä ensin oman syöttönsä kahdesti ja murtamalla sveitsiläisen maailmanlistan ykkösen syöttövuoron.

Federer jäi kolmannen erän alussa pahasti jalkoihin ja pystyi pitämään vasta erän neljännen pelin, mutta kun espanjalainen ei sortunut kertaakaan pahoihin virheisiin, niin ei aikaakaan kun massataituri oli jo siirtynyt 4-1-johtoon.

Espanjalainen vei lopulta kolmannen erän 39 minuutissa luvuin 6-3. Federerin peli on tähän mennessä sortunut huonoon ykkössyöttöön ja ns. helppoihin virheisiin.

Neljäs erä varmistelua

Neljännen erän alussa Federerillä oli mahdollisuus jo siirtyä nopeasti 2-0-johtoon, mutta sveitsiläinen sortui pariin helppoon virheeseen ratkaisevissa palloissa ja Nadal onnistui jälleen murtamaan oikeakätisen maailmanlistan ykkösen syötön siirtyen 2-1-johtoon päästen vielä itse syöttämään.

Tämän jälkeen molemmat pelaajat pitivät oman syöttönsä ja näin varmistui se, että espanjalainen vei kolmannen mestaruutensa Roland Garrosilta.

Nadal haluaa vieläkin parantaa

- Olen onnellinen voittaessani täällä jälleen, mutta minun täytyy harjoitella vieläkin kovemmin tullakseni paremmaksi pelaajaksi, sanoi kolmannen mestaruuden napannut espanjalainen.

- Mielestäni olin lähempänä voittoa viime vuonna. Nyt olin koko ajan jäljessä ja silloin se ei ole koskaan helppoa, sanoi Federer.

- Olen hieman pettynyt omaan panokseeni täällä. Minulla oli mahdollisuuteni, mutta Rafa on niin kova vastustaja. Pidän tästä turnauksesta yhä enemmän ja haluan voittaa täällä, jatkoi sveitsiläinen.

- Tämä ei ollut viimeinen kerta, kun täällä pelaan ja aion palata tänne myös ensi vuonna voittajana, mietti Nadal tulevia.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat