Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Vaasassa mukana iso joukko Euroopan huippuja

Yleisurheilun Euroopan cupin Ykkösliigan kilpailut vilisevät maailmantähtiä tulevana viikonloppuna Kaarlenkentällä Vaasassa. Mukana on niin hallitsevia olympiavoittajia kuin MM- ja EM-kultamitalisteja. TV2 seuraa molempia päiviä erikoislähetyksin.

urheilu

Ruotsin naisten joukkueessa ovat mukana muun muassa Susanna Kallur, Kajsa Bergqvist ja Carolina Klüft.

Klüft on ollut viime vuosina seitsenottelun hallitseva hahmo voittaen olympiakultaa vuonna 2004, MM-kultaa sekä 2003 että 2005. Tämän lisäksi hän voitti EM-tittelin vuosina 2002 ja 2006. Vaasassa Klüft hyppää pituutta ja on yhtenä lenkkinä 4x400 metrin viestissä.

Kajsa Bergqvistin henkilökohtainen ennätys korkeudessa on huima 206 cm. Hän on puolestaan maailmanmestari vuosimallia 2005. Viime vuonna hän hyppäsi itselleen pronssia Göteborgin EM-kisoissa.

Naisten 100 metrin aitajuoksusta on luvassa hieno kärkikamppailu, kun viime vuoden EM-kisojen loppukilpailun ykkönen Susanna Kallur kohtaa kisan kakkosen Irlannin Derval O’Rourken.

Paraatimatkansa lisäksi Susanna Kallur juoksee myös 100 metrin sileän, jossa vastassa on EM-nelonen viime vuodelta, Iso-Britannian Joice Maduaka.

Suomen väreissä kiitää etusuoraa Johanna Manninen, jolta on lupa odottaa hyvää suoritusta kovassa seurassa.

Naisten keihäskilpailusta voi kehkeytyä varsin mielenkiintoinen. Mukana on kolme kilpailijaa, jotka parhaimmillaan ovat heittäneet 65 metrin viivan tuntumaan. Tshekin Barbora Spotakova oli viime vuonna hopealla EM-kisoissa ja häntä vastaan asettuvat Iso-Britannian Goldie Sayers ja Suomen Paula Tarvainen.

Nimekkäitä naisurheilijoita ovat myös Tshekin kiekonheittäjä Vera Cechlova (MM-kolmonen kiekossa vuonna 2005) sekä Iso-Britannian 400 metrin juoksija Lee McConnell (MM-kolmonen 4x400 metrin viestissä 2005).

Pitkämäki ja Keskisalo miesten herkkupalatMiesten kilpailussa on yhtä lailla tarjolla todellisia herkkupaloja. Keihäässä Tero Pitkämäkeä on haastamassa kaksi 85 metrin heittäjää, Ruotsin Magnus Arvidsson ja Tshekin Miroslav Guzdek.

Yksi todella mielenkiintoinen laji on miesten 3000 metrin estekilpa, joka on pitkälle viime vuoden EM-finaalin uusinta. Paikalla ovat tuon juoksun ykkönen Jukka Keskisalo, kakkonen Jose Luis Blanco Espanjasta ja nelonen Mustafa Muhamed Ruotsista.

Kolmiloikassa paikalla on hallitseva olympiavoittaja ja Euroopan mestari Christian Olsson Ruotsista, joka saa vastaansa Sveitsin Alexander Martinezin ja Slovakian Dmitrij Valukevicin, jotka molemmat ovat hypänneet yli 17,50.

Korkeushypyn olympiavoittaja, ruotsalainen ponnistajaihme Stefan Holm, on hänkin paikalla, joten 230 hypänneet Oskari Frösén ja Tshekin Svatoslav Ton saavat todella näytää kykynsä.

Kuulantyönnössä Mika Vasara pääsee kamppailemaan Hollannin vuoden 2005 MM-kakkosta Rutger Smithiä ja rutinoitunutta arvokisakävijää Espanjan Manuel Martineziä vastaan.

Mielenkiintoisia nimiä ovat myös Irlantilainen David Gillick, joka talvella voitti sisäratojen EM-kultaa 400 metrillä sekä viime kesän kahden ratakierroksen Euroopan mestari, Hollannin Bram Som ja samoissa kisoissa 5000 metrin EM-kultaan juossut Jesus Espana, joka nimensä mukaisesti tulee Espanjasta.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat