Petri Nummela 40:s trapin maailmancupissa

Petri Nummela oli parhaana suomalaisena 40:s trapin maailmancupissa Slovenian Mariborissa. Nummela rikkoi 116 (24+23+24+22+23) kiekkoa 125 kiekon peruskilpailussa.

urheilu

Kauden viimeisen maailmancupin voitti ja olympiamaapaikan otti Espanjan 38-vuotias Jesus Serrano tuloksella 143 (122+21) kiekkoa. Kilpailu on Serranon uran paras saavutus. Hän voitti yhdellä kiekolla Irlannin Derek Burnettin ja Turkin Mustafa Can Sinmazisikin. He menettivät mahdollisuutensa uusintaan voitosta ja olympiamaapaikasta viimeisillä kiekoilla. Sinmazisik ampui ohi finaalin viimeinen kiekon ja Burnett toiseksi viimeisen kiekon.

Lahden Ampumaseuraa edustava 36-vuotias Petri Nummela on luottavainen, vaikka finaalipaikka ja mahdollisuus ampua olympiamaapaikka jäi neljän kiekon päähän. Nummela rikkoi 116 kiekkoa, kun finaalipaikasta pääsi uusimaan 120 kiekolla. Samaiset 116 kiekkoa Nummela ampui myös edellisessä maailmancupissa kesäkuun alussa Italian Lonatossa.

- Ammunta kulkee kuin unelma, vaikka sarjaan tulee 1-2 pummia. Ehkä se on pääkopasta kiinni ja yritän välillä vähän liikaa, arveli Nummela, joka edusti Suomea vuoden 2004 olympialaisissa Ateenassa.

- Luottavaisena ja hyvillä mielin lähden EM-kilpailuun, kun ammunta on teknisesti kunnossa.

Nummela, Salon Seudun Ampujien Tommi Andelin ja Karstulan Seudun Metsästys- ja ampumaseuran Janne Kirvesmäki ampuvat trapin EM-mitaleista 15.-16. heinäkuuta Espanjan Granadassa. EM-menestyksen lisäksi he tavoittelevat olympiamaapaikkoja, joita miesten trapissa on jaossa neljä. Suomalaisampujat ovat ottaneet jo kuusi maapaikkaa 2008 olympialaisiin Pekingiin.

Haulikkolajien kauden viimeinen maailmancup jatkuu tiistaina naisten skeetillä ja miesten kaksoistrapilla. Skeetissä kilpailee Haapaveden Ampumaseuran Marjut Heinonen ja kaksoistrapissa Salon Seudun Ampujien Mikko Mäkitalo sekä Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Jussi Anttonen ja Simo Köylinen.

Janne Himanka voitti skeetin GP-kisassa

Janne Himanka voitti hyvällä tuloksella 145 (120+25) kiekkoa skeetin Sako-Beretta GP-kilpailun Lempäälän Kokkovuoressa sunnuntaina 1. heinäkuuta.

- Ihan hyvä tulos, mutta oli se työn takana. Kisan aikana pyrki jännittämään ja sain tehdä tosissani töitä hallitakseni jännityksen, kertoi 29-vuotias himankalainen Janne Himanka, joka edustaa Himangan Metsästysseuraa.

- Tekniikka on niin hyvin kohdallaan, ettei jännityksestä ollut haittaa. Toisaalta pitää vähän sykettä ollakin, että osuu kiekkoon.

1997 skeetin nuorten MM-kultaa ja 1998 miesten joukkuekultaa ampunut Janne Himanka kehui tamperelaisen Pohjois-Hämeen Ampujien haulikkoradat Lempäälän Kokkovuoressa.

- Keli oli todella hieno. Kiekko näkyi ja lensi hyvin.

Himanka on viime viikkoina ollut mainiossa vireessä. Hän ampui skeetin finaalin SE-tulokseksi 149 kiekkoa ja peruskilpailun SE-tulokseksi 124 kiekkoa 9.-10. kesäkuuta Oulunsalossa. Hienoista tuloksista huolimatta hän keskittyy tänä vuonna kotimaan kilpailuihin.

- Liiton valmentajan (Lauri Siltavirta) kanssa oli puhetta ulkomaan näyttökilpailuista, jonka Ampumaurheiluliitto vaatii arvokilpailuvalintaan. Minä sanoin ampuvani tällä kaudella vain kotimaan kisoja ja nostan vähitellen profiilia.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat