Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild

Miika Heikkinen Belgiaan VC Meneniin

161 lentopallon A-maaottelua pelannut keskitorjuja Miika Heikkinen, 29, siirtyy ensi kaudeksi Belgian liigaan. Heikkisen uusi joukkue on pronssia viime kaudella maan liigassa voittanut Volley Team Golden River Menen.

urheilu

- Onhan tämä taas pieni hyppy tuntemattomaan, mutta innoissani olen taas uuteen maahan siirtymisestä, Heikkinen toteaa.

Heikkinen on pelannut SM-liigan lisäksi Ranskassa, Italiassa ja Itävallassa. Hän voitti hopeaa Itävallan liigassa viime kaudella Hypo Tirol Innsbruckin joukkueessa.

A-maajoukkueessa Heikkinen on esiintynyt viimeksi EM-jatkokarsinnoissa ja viime kesän maailmanliigassa.

Menen panostaa tulevaan kauteen kovasti haluten haastaa Belgian mahtijoukkueet Noliko Maaseikin ja Knack Roeselaren. Siksi on hankittu Heikkisen lisäksi kaksi muutakin ulkolaista: Salon Piivolleysta siirtyvä Viron maajoukkuepassari Kert Toobal sekä slovakialainen kaksimetrinen yleispelaaja Miroslav Tomasik.

- Kyllähän Maaseik ja Roeselare ovat kovia joukkueita koko Euroopan mittapuussa, mutta muuten sarjan tasosta ei ole tarkempaa tietoa. Kärkikaksikkoa lähdetään haastamaan, Heikkinen sanoo.

Menenin päävalmentajana jatkaa entinen Belgian maajoukkueplaaja Kris Tanghe. Tanghe oli vielä Belgian mukana pelaajana Suomessa 2002 pelatuissa EM-karsinnoissa.

- Kyllä päävalmentaja muisti pelanneensa minua vastaan, mutta minä en kyllä muista häntä, Heikkinen nauraa.

Heikkinen matkaa Belgiaan elokuun alussa, jossa treenit alkavat 6. elokuuta.

Belgian liigan lisäksi Menen pelaa CEV-cupia, jossa sen avausvastustaja on espanjalainen Ambiente Soria.

Suosittelemme

Tuoreimmat