Pantsu SM-kenttäratsastuksen kärjessä

Kenttäratsastuksen SM-kilpailut käynnistyivät Keravalla koulukokeella. Piia Pantsu huippuhevosellaan Ypäjä Karuso otti johtopaikan seniorien kilpailussa ennen Perttu Purasta ja Sanna Siltakorpea.

urheilu

Viime vuoden voittaja Maija Yli-Huhtala oli joutunut jäämään pois kilpailusta hevosen loukkaantumisen vuoksi.

- Ypäjä Karuso muuttui hiukan tahmeaksi radalle tultaessa, koska pohja oli melko raskas. Olemme enemmän tottuneet kovempiin pohjiin kuten nurmikenttiin, joilla hevonen on selvästi terävämpi, sanoi Pantsu.

- Lisäksi emme ole Karuson kanssa kovin paljon kahden tähden kouluratoja viime aikoina menneet, joten hevonen odotti muun muassa laukanvaihtoja askeleessa eikä käynnin kautta. Karuso tuntui kuitenkin hyvältä, mutta sillä olisi ollut enemmän annettavaa radalla. Nyt kohokohdat jäivät puuttumaan, jatkoi Pantsu.

Junioreiden SM-luokkaa johtaa kouluohjelman jälkeen Ann-Niina Kiviniitty Zinnia-tammallaan. Toisena Ellen Rydbeck ja kolmantena Sari-Emilia Sihvonen.

- Zinnia on ollut minulla vasta 5kk:ta joten yhteistyö on aika aluillaan, nämä ovat viidennet yhteiset kenttäkisamme, kertoi Kiviniitty.

- Hevonen tuntui radalla kivalta ja oli kevyt kädelle. Kouluratsastus ei ole vahvin lajimme koska itse jännitän sitä liikaa, hän jatkoi.

Nämä ovat Kiviniityn kolmannet SM-kilpailut, mutta ensimmäiset hevosten sarjassa. Poniratsastajana hänellä on pronssimitali vuodelta 2006.

Seniorien maastoestekoe hypätään lauantaina klo 14.30 alkaen ja viimeinen osakilpailu, rataestekoe, sunnuntaina.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat