Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Piia Pantsu jatkaa SM-johdossa kenttäratsastuksessa

Piia Pantsu, olympia-, MM- ja EM-ratsastaja, ei koskaan ole voittanut SM-kultaa. Kerran Pantsu johti kilpailua, mutta ohja katkesi ja voitto jäi haaveeksi. Nyt Pantsu ja Ypäjä Karuso johtavat kenttäratsastuksen SM-kilpailua Keravalla kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Takana ovat koulukoe sekä maastoesterata. Edessä on vielä rataestekoe sunnuntaina.

urheilu

Toisena seniorien kilpailussa on Perttu Puranen ja kolmanneksi nousi Cajus Aminoff.

Nuorten kilpailun johtopaikan vei Sanna Siltakorpi ja Anna-Riikka Sulander jatkaa kakkossijalla.

Keravan maastorataa Pantsu piti hyvin suunniteltuna. Ratamestari on Simo Leppänen, joka on itse osallistunut kenttäratsastuksen arvokilpailuihin aktiiviurallaan.

- Alkurata oli mukavan helpohko, vaikeammat tehtävät alkoivat myöhemmin. Maastossa ei yhtäkään estettä maastossa saa kuitenkaan aliarvioida. Hevonen täytyy saada tasapainoon ja keskittymään ennen jokaista estettä, sanoi Pantsu perjantaina käveltyään maastoradan ensimmäistä kertaa.

- Esteet olivat Ypäjä Karusolle sen verran pieniä, että ne eivät hidastaneet vauhtia, välillä tuntui että menimme jopa liian kovaa, kertoi Pantsu hypättyään radan.

- Kun kilpailen Suomessa, on paineita periaatteessa enemmän kuin muualla, koska kaikki odottavat että voitan. Karuso sai yhdellä esteellä pienen haavan jalkaansa, mutta luultavasti se ei haittaa huomista suoritusta rataesteillä, Pantsu jatkoi.

Pantsun kauden päätavoite oli EM-osallistuminen, joka nyt ei toteudu. Kansainvälinen ratsastajainliitto kertoi Pantsulle ensin, että hänen tuloksensa riittävät, mutta ilmoitti myöhemmin että ne eivät riitäkään. Tästä syystä Pantsu ja muutama ruotsalainen huippuratsastaja jäivät ilman tarvittavaa tulosta eivätkä voi osallistua EM-kilpailuun syyskuun puolivälissä.

- Nyt täytyy keskittyä siihen, että saan tarvittavat tulokset seuraaviin olympialaisiin, sanoi Pantsu.

Siltakorpi otti nuorten johtopaikan

Nuorten SM-luokan johtoon nousi maaston jälkeen Sanna Siltakorpi. Koulukokeen jälkeen luokkaa johtanut Anna-Riikka Sulander putosi toiseksi. Siltakorpi osallistuu nuorten SM-luokkaan toista kertaa, tosin SM-kisoja hän on kiertänyt poniratsastajana jo 12-vuotiaasta asti.

- Lucky Accord tuntui maastossa hyvältä, yksi kapea este tosin tuotti meille ongelmia ja siihen tuli ohiratsastus. Rata oli mukava ja sitä oli kiva ratsastaa, johtopaikastaan iloisesti yllättynyt Siltakorpi kertoi.

Uusien SM-mitalistien nimet ovat tiedossa sunnuntaina, kun rataestekokeet on ratsastettu.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat