Aaltonen voitti auton ja melkein kaiken muun

Raimo Aaltonen ratsasti sekä Grand Prix -sarjan että rankingin voittoon hevosella L'Umonia Laakson ratsastusstadionilla.

urheilu

Auran Ratsastajia edustava Aaltonen lähti Laaksolle L'Umonialla sarjan ja rankingin johdossa, mutta suistui toisen ratsunsa Eafons Polyfinon satulasta finaaliradan ensimmäisellä kierroksella.

- Siitä jäi aika karvas maku suuhun ja se tuli mukaan L'Umonialla, Aaltonen kertoo. Ratsukko pudottikin finaalin ensimmäisellä kierroksella kaksi puomia alas saaden kahdeksan virhepistettä, mikä sekoitti pakan pahasti tehden kilpailusta äärimmäisen jännittävän loppuhuipennukseen asti.

Toiselle kierrokselle lähdettäessä kaikki mahdollisuudet olivat auki myös Oulun Mirella Lesoselle, joka olisi onnistuessaan hyvinkin pystynyt kiilaamaan Utopiella sarja- ja rankingvoittoon Aaltosen ohi. Toiseksi viimeisenä toisella kierroksella startannut Lesonen otti kuitenkin alas kaksi estettä ja Aaltosen tulos yhdellä pudotuksella riitti kuin riittikin finaaliluokan kolmanteen sijaan sekä tarvittaviin pisteisiin sarjavoiton ja voittoauton avaimiin.

- Rata ei näyttänyt pahalle, mutta se oli aika vaikea tänään ja siinä oli muutama aika teppomainen tie, Aaltonen totesi hymyillen ratamestari Teppo Hakalaan viitaten.

Esteratsastuksen ulkokauden huipentuessa Laakson GP-finaaliin Aaltosella on paljon syytä hymyillä.

- Minulla ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan näin fantastista kautta. L'Umonialla voitin GP-sarjan ja auton ja Eafons Polyfinolla melkein kaiken muun, Aaltonen iloitsee.

Viisinkertainen SM-voittaja Aaltonen, 51, on hypännyt Eafons Polyfinolla SM-kullan ohella mm. Ypäjän Finnderbyn GP-voiton ja Finnderbyn toisen sijan, Turun Maljan, Oulun Pokaalin ja Savonlinnan Operagamesin voiton. Aaltonen on myös huristanut finaalista voittoautolla jo kahdesti aiemmin, vuosina 2001 ja 2004.

YLE

SARJATULOKSET ESTE-GP 2007

1.Raimo Aaltonen/L'Umonia, Aura 802.Ville Kulkas/Arielle, Tampere 733.Rosa Ruutsalo/Hopalong Cassidy, Kirkkonummi 724.Mirella Lesonen/Utopie, Oulu715.Sandra Burmeister/Cosiga, Espoo 706.Ville Peltokoski/Dino III, Oulu 617.Anna-Julia Kontio/Rio Nuevo, Ylöjärvi 588.Ville Kulkas/Viktory-M, Tampere 559.Catharina Ehrnrooth/Chibaletta, Helsinki 5510.Mikael Wahlman/Prestige, Lahti 50

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat