Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Wallin jakoi tasa-arvopalkinnot

Tämän vuoden Piikkarit-pääpalkinnon sai liikuntavaikuttaja Tellervo Haapaniemi-Koskinen. Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin jakoi pääpalkinnon ja 3 000 euron arvoisen stipendin keskiviikkona Helsingissä.

urheilu

Palkinto myönnetään vuosittain hankkeelle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on edistänyt sukupuolten välistä tasa-arvoa liikunnassa. Piikkarit-palkinto jaettiin nyt kolmannentoista kerran.

Tämän vuoden Piikkarit-tunnustuspalkinto ja 2 000 euron stipendi myönnettiin tapahtumapäällikkö Jeannette Saariselle.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Wallinin mukaan tämän vuoden Piikkarit-palkitut ovat edistäneet tasa-arvoa monilla liikunnan ja urheilun tasoilla. He ovat esimerkillään vaikuttaneet niin liikunnan harrastamiseen, kilpa- ja huippu-urheiluun, naisurheilun arvostuksen nostamiseen, valmennukseen kuin liikunnan ja urheilun järjestötoimintaan.

- Nykyinen hallitus korostaa hallitusohjelmassaan sukupuolten välisen tasa-arvon merkitystä. Tämä hallitus sitoutuu kokonaisuudessaan edistämään tasa-arvoa määrätietoisesti kaikessa päätöksenteossa. On selvää, että miehillä ja naisilla on oltava yhtäläiset edellytykset kaikilla elämänalueilla, Wallin sanoi. Tarkoituksena on valtavirtaistaa sukupuolinäkökulma lainvalmistelussa ja talousarviovalmistelussa.

Wallinin mukaan liikunnalla ja urheilulla on merkittävä rooli tasa-arvosta puhuttaessa. Vaikka naiset ovat vielä vähemmistö liikuntaelämän päätöksenteossa, uskoo ministeri asian korjaantuvan luonnolliseen tasa-arvoiseen liikuntakulttuuriin pyrkimisen seurauksena.

- Seurat ja lajiliitot huomaavat, että kun heillä on sekä naisia että miehiä päätöksentekijöinä ja toimijoina, myös toiminta houkuttelee mukaan entistä laajempia kansalaisryhmiä.

Palkintoperusteluissa todetaan mm. Tellervo Haapaniemi-Koskisen olevan seura-, liitto- ja valtakunnan tason pitkän linjan toimijan. Pääpalkittu on ensimmäisiä kansainvälisiä yleisurheilun naistuomareita. Hän on toiminut laajasti liikunnan ja urheilun parissa edistäen myös vammaisurheilua ja harrasteliikuntaa sekä liikuntajärjestöjen tasa-arvoista henkilöstöpolitiikkaa.

Hänellä on ollut useita luottamustehtäviä niin lajiliitossa kuin muissa liikuntajärjestöissä. Hän on toiminut muun muassa Suomen Olympiajoukkueen naisjohtajana vuoden 1984 kesäolympialaisissa. Tellervo Haapaniemi-Koskiselle myönnettiin äskettäin päättyneiden Yleisurheilun MM-kisojen yhteydessä Osakassa 4. suomalaisena kautta aikojen IAAF:n kultainen ansiomerkki.

Piikkarit-tunnustuspalkinnon saanut Jeannette Saarinen on toiminut Suomen Palloliitossa vuodesta 1995 alkaen. Hän vastaa miesten A-maaotteluiden, sekä tyttöjen ja poikien maaotteluiden ja turnausten järjestelyistä Suomessa. Saarinen kuuluu myös naisten liigan tapahtumamarkkinoinnin ja viestinnän kehittämisryhmään.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat