Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kyyrön oma lausunto SUL:n antamasta varoituksesta

"Olen tänään saanut Suomen Urheiluliitolta varoituksen kortisonihoitoon liittyvän ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä. Totean tapahtumien kulusta osaltani seuraavaa."

urheilu

Heinäkuun puolessa välissä ilmaantunut alavatsakipu rajoitti lajiharjoitteluani, minkä johdosta hakeuduin lääkärihoitoon. Lomakauden vuoksi normaalisti käyttämäni lääkärit eivät olleet tavoitettavissa, joten hakeuduin hoitoon. Lääkehoitona vammaani sain Diacorissa 26.7.2007 kortisonipistoksen kipualueelle alavatsaan.

Hoidon yhteydessä en saanut lääkäriltä tietoa siitä, että saamastani lääkityksestä olisi tullut tehdä ilmoitus Suomen Antidopingtoimikunnalle. En itsekään tullut kyseistä asiaa ajatelleeksi, koska kortisonihoito on luvanvaraista ainoastaan kilpailujen yhteydessä, ja seuraaviin kilpailuihin oli kohdallani aikaa vielä 9 päivää.

Sain Suomen Antidopingtoimikunnalta 5.9.2007 tiedon kortisonihoidon näkymisestä Kalevan kisoissa otetussa testissä sekä selvityspyynnön liittyen edellä mainittuun kortisonipistokseen. Tieto kortisonihoidon näkymisestä testissä tuli minulle yllätyksenä, sillä olen ymmärtänyt että kortisoni on yleisesti käytetty hoitomuoto urheiluvammoissa. Itselleni on myös aiemmin annettu kortisonihoitoa harjoituskaudella, jolloin ilmoitusvelvollisuutta ei siis ole.

Katson, että varoitukseen johtanut tapahtumaketju on seurausta omasta inhimillisestä erehdyksestäni ja olen pahoillani tapahtuneesta. Tiedostan, että minun on jatkossa perehdyttävä nykyistä paremmin lääkehoitojen ilmoitusmenettelyjä ja erivapausanomuksia koskeviin sääntöihin. Hyväksyn minulle langetettavan rangaistuksen, mutta en katso rikkoneeni urheilun reilun pelin sääntöjä vastaan, koska tapahtumien kulku olisi voinut olla täysin sama ilman että asiasta olisi seurannut mitään toimenpiteitä, mikäli olisin ymmärtänyt täyttää ilmoituslomakkeen saamani lääkehoidon yhteydessä.

Tuusulassa 12.9.2007

Mikko Kyyrö

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat