Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros

Jussi Kumpulainen palaa Korihaiden paitaan

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Jussi Kumpulaisen, 31, kanssa. Pesti sisältää option myös pelikaudesta 2008-2009.

urheilu

Jussi Kumpulainen on 204-senttinen ja 106-kiloinen sentteri, joka on pelannut urallaan 30 miesten maaottelua.

Jussi Kumpulainen aloitti liigauransa kasvattajaseurassaan Kankaantaan Kisassa syksyllä 1995. Uuteenkaupunkiin ja Korihaihin Kumpulainen suuntasi ensimmäistä kertaa syksyllä 1996 pelaten Korihaissa aina kevääseen 1998 saakka.

Sen jälkeen kutsui ammattilaisura Keski-Euroopan kivikovissa rahaliigoissa. Kaudeksi 2004-2005 Kumpulainen palasi takaisin Suomeen ja Lappeenrantaan, jossa tuloksena oli Suomen mestaruudet vuosina 2005 ja 2006.

Kaiken lisäksi LrNMKY voitti vuonna 2005 Suomen cupin ja selvisi keväällä 2006 Euroopan Challenge cupissa neljän parhaan joukkoon. Viime kauden Kumpulainen pelasi helsinkiläisessä ToPossa keskiarvoinaan 8,4 pistettä ja 5,0 levypalloa.

- Ammattilaisurani alkoi täällä 11 vuotta sitten ja tuntuu erittäin hyvältä palata tänne takaisin maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen.

- Asiat täällä loksahtivat nopeassa tahdissa kuntoon. Päällimmäisenä on tietysti vaimolle mieluisan työpaikan järjestyminen ja itselleni mahdollisuus panostaa edelleen koripalloon kokopäiväisesti.

-Korihailla on erittäin nälkäinen ja kilpailukyinen joukkue ja uskon meidän saavuttavan tällä kaudella hyvää tulosta Korisligassa, jutteli tyytyväinen Jussi Kumpulainen tuore sopimuspaperi kädessä.

Korihaiden päävalmentaja Jyri Lehtonen oli Kumpulaisen sopimuksen varmistumisesta erittäin iloinen.

- Hän täydentää nykyistä kokoonpanoamme täydellisesti ja antaa uutta ulottuvuutta isojen pelaajien rotaatioon. Puolustuksessa Jussi on perinteisesti ollut hyvä, mutta alkavalle kaudelle hänelle on luvassa isompaa roolia myös hyökkäyksessä.

-Fyysisesti Jussi Kumpulainen on tällä hetkellä hämmästyttävän hyvässä kunnossa.

- Haluan myös kiittää seuran johtoa, yhteistyökumppaneita sekä faneja näin merkittävän vahvistuksen saamisesta joukkueeseen.

- Olemme erittäin iloisia saadessamme Jussi Kumpulaisen tasoisen pelaajan vahvistamaan joukkuettamme. Uskon, että seuran viralliseksi tavoitteeksi asettama paikka pudotuspeleissä on realistista saavuttaa nykyisellä joukkueellamme, kertasi Korihaiden puheenjohtaja Kari Peltonen tuoreen sopimuksen merkitystä seuralle.

Korihailla on nyt sopimus ensi kaudesta Kumpulaisen lisäksi Kyle Shilohin, Bojan Sarcevicin, Niilo Lehtilän, Jan-Axel Alangon, Ville Haapasalon, Daniel Nummen, Pasi Kauhan, Sad Niskasen, Marko Vehniäisen ja James Reavesin kanssa. Joukkuetta täydennetään vielä yhdellä amerikkalaispelaajalla. orihaiden päävalmentajana jatkaa Jyri Lehtonen apunaan Gerald Lee Sr.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat