Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Ruuskasen heitto ei tilastokelpoinen

SUL:n kilpailuvaliokunta on käsitellyt Itä-Suomen keihäscupin päätösosakilpailun voittotulosta. 16. syyskuuta Savonlinnassa järjestetyssä kilpailussa Antti Ruuskasen pisimmän heiton tulokseksi mitattiin 87,88, mutta useiden läsnäolijalausuntojen mukaan heitto lensi ulos varsinaiselta alastuloalueelta ja putosi kentän päädyssä olleeseen ojaan.

urheilu

Asiaa selvitettäessä on käynyt ilmi, että Tanhuvaaran kentän heittopaikan alastuloalue oli kansainvälisten yleisurheilusääntöjen vastainen niiltä osin, kun alastuloalue ylittää 86,50.

Ruuskasen heittämän keihään putoamiskohta oli heti heiton jälkeen suoritettujen mittausten mukaan 55 senttimetriä heittopaikkaa alempana, kun suurin sääntöjen hyväksymä kallistus alamäkeen heiton tällä pituudella olisi ollut noin 9 senttimetriä.

Näin ollen Ruuskasen heitto ei ole sääntöjen mukaisesti ennätys- tai tilastokelpoinen, mutta se jää voimaan kyseisen kilpailun voittotuloksena.

- Yleisurheilu ei tunne laskennallisia tuloksia. Alastulopaikka oli sääntöjen mukainen aina 86,50 metriin saakka, joten heitto on varmuudella tätä pidempi, mutta yleisurheilun säännöt eivät sisällä mahdollisuutta ryhtyä laskennallisesti jäljittämään minkä pituinen kyseinen heitto olisi lopulta saattanut olla, kommentoi SUL:n kilpailupäällikkö Kari Wauhkonen.

Tutkimuksissa on todettu, että kyseisen kilpailutapahtuman mittalaitteet ja järjestelyt olivat muilta osin täysin sääntöjen mukaiset ja kunnossa, joten muut Itä-Suomen keihäscupin päätösosakilpailun mitatut heitot ovat ennätys- ja tilastokelpoisia.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat