Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia
  • Urheiluruutu

Jokerit on Helsingin ykkönen

Jokerit ratkaisi paikalliskapinan käytännössä ensimmäisessä erässä. Petri Varis avasi vihdoin kauden maalihanansa ja avitti Jokerit 4-2-voittoon. HIFK taisteli kahdessa päätöserässä hyvällä asenteella, mutta sen takaa-ajo kilpistyi joukkueen perisyntiin - maalintekoon.

urheilu

Joukkueiden väliseen kauden kolmanteen yhteenottoon lähdettiin tasatilanteesta 1-1. Sarjassa kymmenentenä ollut HIFK voitti ensimmäisen koitoksen 3-0 ja sarjaviitonen Jokerit toisen luvuin 3-1.

HIFK katkaisi pitkän matalalentonsa tiistain kierroksella, kun huippuvireinen Tappara kaatui monien yllätykseksi Tampereella lukemin 2-1 - ja vieläpä täysin ansaitusti.

Petopaidat pelasivat peräti 11 kamppailua sitä ennen ilman kolmeen pisteen voittoa. Janne Laakkosen mukaantulo sairasloman jälkeen oli yksi merkittävä sytyke punapaitojen hyökkäysosastolle. Tehopuolustaja Ilkka Heikkinen teki torstaina paluun kotijoukkueen takalinjoille.

Jokereiden vastuuvalmentaja Doug Shedden teki HIFK-otteluun pieniä viilauksia ja haki niillä lähinnä lisätehoja akselille Jani Rita-Petri Varis. Sami Helenius palasi narripaitojen puolustukseen, mutta Mikko Jokela oli edelleen sivussa tositoimista.

Edelliset seitsemän SM-liigapeliä olivat tuottaneet Jokereille vain kaksi tappiota, joista viimeisin tuli lauantaina kotiareenalla Kärpille.

HIFK-faneilla iso "Pentti ulos- kyltti"

Helsingin IFK:n kannattajat olivat varustautuneet isolla lakanalla, jossa luki "Pentti ulos". Kotijoukkueen toimitusjohtaja Pentti Matikainen ei nauti ainakaan päätykatsomon suosiosta.

Kumpikin joukkue haki ensi minuuteilla vastaiskupaikkoja tarkan keskialueen pelillä.Huippupaikkoihin helsinkiläisjoukkueet eivät päässeet, kunnes yhtäkkiä HIFK:n oman alueen siniviivapeli petti, ja Tony Virta vapautti Petri Variksen maalintekoon ajassa 6.30.

Jokeri-ikonin pitkä, kuiva kausi päättyi kauden 14. ottelussa. Clarke Wilm alusti vieraiden 1-0-johdon mainiolla avaussyötöllään.

Heti Variksen maalin jälkeen arviolta 150-200 pettynyttä HIFK-kannattajaa poistui katsomosta. Jokerit ei säälinyt punapaitoja, vaan lisää oli pian tulossa.

Jokereiden ensimmäisen ylivoiman aikana Tommi Santala tuhri avopaikan, mutta heti jäähyn jälkeen taitava hyökkääjä korjasi erheensä.

12. peliminuutilla Mikko Kaltevan ja Tobias Salmelaisen klip klap -syötöt päästivät Santalan maukkaaseen tekopaikkaan, josta rightin puolen hyökkääjä ei enää erehtynyt.

2-0-johtolukemat olivat ansaitut vierasjoukkueelle, joka pelasi selvästi kotinippua vapautuneemmin. Jan Lundell oli HIFK:n maalilla voimaton Jokeri-sommitelmien edessä.

HIFK:lla oli ensi erässä pari vaarallista tilannetta. Ketju Janne Laakkosen, Janne Keräsen ja Ryan Vesce pörräsi hyvin Jussi Markkasen ristikon tuntumassa, vaikkei kolmikko viimeistelyyn pystynytkään.

HIFK rynni toiseen erään

Petopaidat olivat teroittaneet kynsiään erätauolla, sillä toisen erän alkuminuuteilla näytti olevan vain yksi joukkue - HIFK.

Jokereiden Mikko Kuparinen joutui kahdesti peräkkäin jäähylle, mutta Ryan Vescen tolppaa lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt. Arttu Luttinen ja Raymond Murray olivat niin ikään lähellä kavennusmaalia.

Jokerien Wilm pääsi puhtaaseen läpiajoon alivoimalla, mutta Lundell piti torjunnallaan isännät mukana pelissä. Heti huippupelastuksen jälkeen Lennart Petrell ja Stephen Guolla punnersivat maalin takana kiekon maalille, josta se lipsahti Jokeri-pelaajan kautta Markkasen selän taakse ajassa 30.34.

HIFK oli kuin uudesti syntynyt keskimmäisessä erässä. Markkanen piti maalilla huojuvat Jokeri-rivit pystyssä. Valmentaja Paul Baxterin harmiksi maalinteko oli hyvänkin jakson aikana jälleen takkuista.

Toisen erän viimeiset minuutit mentiin kuitenkin Jokerien hallinnassa, kun punapaidat näyttivät vetävän välillä henkeä.

Jokerit hereillä päätöserässä

Päätöserään Jokerit tuli paremmalla asenteella kuin toiseen. Erä alkoi tasaisesti ja molemmilla oli muutama puolivillainen tekopaikka. Maalivahdit olivat kuitenkin hyvin tilanteiden tasalla.

Ville Leino astui ratkaisurooliin 53. minuutilla. Jokerien kultakypärä luisteli taaksepäin siniviivaa kohden ja läväytti ranteella monen HIFK-pelaajan ohitse kiekon takanurkkaan. Maskin takana ollut veräjänvahti Jan Lundell oli hukannut hetki ennen Leinon laukausta mailansa.

HIFK pääsi 55. minuutilla hakemaan vielä kavennusta ylivoimalla, mutta Jokerit kesytti maltilla kotijoukkueen toivonkipinän.

Baxter otti lopussa maalivahdin pois, ja Guolla törkkäsi Markkasen torjumasta irtokiekosta 2-3-kavennuksen ajassa 58.20.

Jokerit sinetöi kuitenkin voittonsa 4-2:een, kun Leino syötti Tim Stapletonille, jolla oli viime sekunneilla helppo työ siirtää limppu tyhjään HIFK-maaliin.

Shedden: Olimme osin onnekkaita

Jokereiden valmentaja Doug Shedden myönsi, että hänen alaisensa olivat osin onnekkaita kaapatessaan pisteet HIFK:n kotiluolasta.

- Olen tyytyväinen vain ensimmäisen erän loppuun, jolloin teimme kaksi maalia. Avauserän alkuminuuteilla teimme ison läjän virheitä.

- HIFK luisteli toisessa erässä meiltä jalat totaalisesti alta. Täytyy antaa vastustajalle tässä tapauksessa kehuja.

- Kolmannessa erässä Ville Leino teki kovan luokan henkilökohtaisen suorituksen (3-1-maalia), ja se oli ratkaisu, Shedden jutteli.

HIFK:n vastuuluotsi Paul Baxter piti joukkueensa taisteluilmeestä.

- Kaksi virhettä avitti vieraat kahden maalin johtoon. Ensimmäisessä maalissa nuorelta puolustajaltamme karkea virhe. Jokereiden toisessa osumassa Guollaa rikottiin ensin jähyn arvoisesti, ja vastustaja pääsi siitä 2-1-ylivoimaan, josta se teki lopulta näyttävän maalin, Baxter listasi.

- Tasakentällisin loimme paikkoja hyvin, mutta ylivoimaan tarvitsemme lisätehoja. Energiataso oli joukkueelta riittävä, Paul Baxter näki.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat