Shedden kokeneella miehistöllä Helsingin turnaukseen

Leijonien päävalmentaja Doug Shedden valitsi varsin kokeneen miehistön Helsingin maajoukkueturnaukseen. Myös Jokereita valmentava Shedden valitsi eniten pelaajia Leijoniin Jokereista - neljä miestä.

urheilu

Sheddenin valinnoista keltanokkia ovat Bluesin hyökkääjä Oskar Osala ja Pelicansin maalivahti Antti Niemi. Leijonaluotsin valinnat olivat varsin yllätyksettömiä.

- Yritimme nähdä mahdollisimman monen pelaajan pelejä, ennen kuin valitsimme joukkueen. Kävimme Ruotsissa, Sveitsissä ja tietysti Suomessa katsomassa pelejä. Yritimme nähdä jokaisen pelaajan pelaavan ainakin kerran. On tietysti vaikeaa tehdä johtopäätöksiä yhden ottelun perusteella, mutta tunnemme pelaat jo entuudestaan, Shedden taustoitti valintoja.

Maajoukkueen Valmennusjohto vakuutti maanantaina, että uuden valmennustiimin työ on lähtenyt kitkattomasti käyntiin.

- Jukka (Jalonen) vastaa puolustajien peluutuksesta ja minä hyökkääjien, Shedden selvitti Leijonien tiedotustilaisuudessa.

Shedden valitsi Suomen maalin tolppien väliin Jokerien Jussi Markkasen ja Pelicansin Antti Niemen.

- Olisimme voineet valita Markkasen ja Niemen tilalle kolme tai neljä muuta maalivahtia, koska tässä maassa on runsaasti hyviä maalivahteja. Halusimme joukkueeseen yhden nuoren ja yhden kokeneen vahdin. Niemi on tehnyt hyvää työtä Pelicansin maalilla ja Markkanen omaa paljon kokemusta. Muut saavat varmasti mahdollisuuden näyttää taitonsa vielä kauden aikana, Shedden perusteli.

Puolustuslinjoille Shedden on valinnut mm. Janne Niinimaan, joka tekee paluun maajoukkueeseen muutaman vuoden tauon jälkeen. Viimeksi Niinimaa edusti Leijonia syksyllä 2004.

- Puolustukseen halusimme hyviä pelinrakentajia ja kookkaita pelaajia. Kokoa joukkueeseen tuovat Saravo ja Väänänen. Janne Niinimaa teki minuun vaikutuksen, kun kävin Sveitsissä katsomassa hänen peliä. Janne lukee peliä hyvin ja hän varmasti erottuu edukseen maajoukkueessa.

Päävalmentaja haki joukkuetta valitessaan erilaisten roolien pelaajia.

- Peli on nykyään nopeaa ja tarvitaan erilaisten roolien pelaajia. Uskon, että saamme kasaan neljä hyvää kentällistä, joista yksi on jarrukenttä. Kolme muuta kentällistä pystyvät kaikki maalintekoon.

- Nuorille pelaajille annetaan mahdollisuus muissa turnauksissa. Kaikki eivät valitettavasti mahdu joukkueeseen, Shedden päätti.

Jalonen: Lähdemme voittamaan kotiturnausta

Suomen kakkosvalmentaja Jukka Jalonen lähtee hyvillä mielin Helsingin turnaukseen.

- Lähdemme voittamaan kotiturnausta. Tässä on iso haaste edessä uudelle valmennustiimille. Meille on kova haaste saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti ja hyvää jääkiekkoa. Valtava haaste ja kova paketti uusille valmentajille, Jalonen sanoi.

- Erittäin helppoa on ollut tehdä yhteistyötä Dougin kanssa. Pelaajavalinnoissa meillä on ollut hyvin samanlainen näkemys. Tottakai kahdella valmentajalla on eriäviä mielipiteitä, mutta hyvin vähän meillä niitä on ollut.

- Meillä on hyvä mixi pelaajia ja hyvä joukkue kasassa. Tositoimissa näemme sitten kuinka homma lähtee rullaamaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat