Suhonen: Konservatiivinen valinta

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Doug Sheddenin ensimmäiset pelaajavalinnat Helsingin turnaukseen olivat YLE Urheilun jääkiekkoasiantuntija Alpo Suhosen mielestä yllättävänkin konservatiiviset.

urheilu

Alpo Suhosen mielestä koko tiedotustilaisuus alkoi arkaillen eikä valmentajilta saatu selvää linjausta tuleviin peleihin.

- Joukkue on hyvin konservatiivinen. 11 pelaajaa, jotka ovat pelanneet NHL:ssä, ja 10 pelaajaa ulkomailta, mutta vain 7 SM-liigajoukkuetta on saanut pelaajia mukaan. Ja yllättäen Jokerit on saanut pelaajia joukkueeseen kaikkein eniten (4), Suhonen toteaa.

Jussi Markkasen ja Antti Niemen valinnat joukkueen maalivahdeiksi oli Suhosen mielestä turvallinen valinta.

- Sheddenin sanoja lainatakseni olisi voinut olla kaksi muutakin. Puolustuksesta löytyy taitoa ja kokemusta, nuoruutta vähän vähemmän. Se vaikuttaa kuitenkin tasapainoiselta.

Suhosen mielestä myös hyökkäyksessä pääpaino kokemuksessa, sillä ulkomailla pelaavia pelaajia on joukkueessa ennätysmäärä. Suhosen mukaan joukkueen konservatiivisuus kertoo myös siitä, että valmennusjohdolla on paineita menestykseen.

- Nimilistakin sen kertoo, että kotiturnauksesta haetaan tulosta. Ja uusi valmennusjohto tarvitseekin menestystä, kun nykyisin eletään niin lyhytjänteistä elämää.

Kokoonpanosta ei Suhosen mielestä voi kuitenkaan vetää johtopäätöksiä siitä, millaisella pelityylillä valmennusjohto joukkuettaan peluuttaa.

- Doug Shedden edustaa pohjoisamerikkalaista ja Jukka Jalonen eurooppalaista pelityyliä. On mielenkiintoista nähdä, miten tämä yhdistelmä toimii, Suhonen sanoo.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat