Suora

  • Urheiluruutu

Tapparan vuoro jäädä Pelicansin jalkoihin

Jääkiekon SM-liigan kärkijoukkue Pelicans ei antanut kotihallissaan Tapparan yllättää. Pelicans latoi valotaululle sarjajohtajan itseluottamuksella loppulukemat 4-0.

urheilu

Sarjajohtaja sai otteluun loistavan alun, kun Tappara-puolustaja Miko Malkamäki hukkasi kiekon alimpana miehenä. Toni Koivunen kiitti ilmaisesta kiekosta ja hassutti Tappara-vahti Tommi Nikkilän, kun peliä oli pelattu vain 45 sekuntia.

Karmaisevan alun jälkeen ottelun hallinta siirtyi hieman Tapparalle, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa.

Illan ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun jäähyt koituivat Tapparan kohtaloksi. Pelicans siirtyi erässä kolmen maalin karkumatkalle iskettyään kahdesti ylivoimalla.

Evan Schwabe ohjasi Erik Kakon siniviivakudista lukemiksi 2-0 toisen erän puolivälissä. Sami Suhonen puolestaan päätti kotijoukkueen pitkän ylivoimapyörityksen ajassa 34.47 lyöntilaukauksella Tappara-maalin vasempaan ylänurkkaan.

Ottelun päätöserässä Pelicans kaunisteli päätösnumeroita vielä maalilla, kun Vili Sopanen laukoi ottelun päätösnumeroiksi 4-0 ajassa 45.32.

- Pelicansin ylivoima ratkaisi. Meilläkin oli riittävästi ylivoimaa, mutta emme saaneet maaleja. Lukemat oli tylyt esitykseemme nähden, Tapparan päävalmentaja Rauli Urama totesi.

Niemi valmiina maajoukkuedebyyttiin

Pelicansin maalivahti Antti Niemi tarvitsi nollapeliin 27 torjuntaa.

- Ensimmäinen erä oli vaikea, toinen erä oli helppo ja kolmannessa kiekko taas pomppi, mutta onneksi ei mennyt maaliin, Niemi summasi.

Niemi ei maajoukkuetauolla lepäile, sillä Doug Shedden valitsi SM-liigan tämän hetken ykkösveskarin myös Leijoniin.

- Hyvät on tunnelmat. On hieno päästä näyttämään taitojaan sinne. Kyllä kävi mielessä, että maajoukkueeseen on mahdollista päästä, kun pelit meni pitkään hyvin, Niemi kertoi.

- Odotan hienoja kokemuksia ja sitä, että pääsee hyvien pelaajien kanssa pelaamaan. Toivottavasti onnistun itsekin. Eiköhän peliaikaa ole ainakin yhden ottelun verran tulossa, Niemi jatkoi.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat