Niinimaa palasi varakapteeniksi

Vuoden 2004 jääkiekon World cupissa Suomen maajoukkueesta lähtenyt puolustaja Janne Niinimaa palaa Leijonien kokoonpanoon Helsingin turnauksessa. Uuden päävalmentajan alaisuudessa kokenut Niinimaa on heti Leijona-ryhmässä varakapteeni.

urheilu

Kesällä NHL-jäät toistaiseksi jättänyt Niinimaa on pelannut hyvän syksyn Sveitsin liigassa HC Davosin joukkueessa. Hyvät otteet toivat mukanaan paikan maajoukkueessa ja paluu maajoukkueeseen maistuu oululaiselle.

- Erittäin hyvä ja innostunut fiilis on tästä. On ollut kiva ja hyvä syksy tuolla Sveitsissä. Olen pysynyt hyvän kesäharjoittelukauden jälkeen terveenä, pääsen hyvällä otteella kotiturnaukseen, jota en ole aiemmin pelannut, Niinimaa kertoi.

Niinimaa ei vielä osaa arvioida tulevaa rooliaan Leijonissa. Vuoden 1995 maailmanmestari lähtee nöyrästi ansaitsemaan pelipaikkaansa.

- Vaikea on sanoa, mikä roolini tulee olemaan. Pyrin pelaamaan hyvin molempiin suuntiin, sieltä se rooli ja peliaika sitten ansaitaan. Kaikki on kunnossa ja pikku hiljaa tässä katsellaan. Sen tiedän, että Väänäsen Ossin kanssa aloitetaan, Niinimaa selvitti.

Päävalmentaja Doug Sheddeniltä Niinimaa ei odota suuria uudistuksia Leijonien peliin.

- Uskon, että Doug ei lähde hirveästi muuttamaan sitä, mikä on toiminut Suomella yleensäkin, eli aktiivista pelitapaa, joka on ollut Leijonien tavaramerkki jo pitkän aikaa. Luulen, että Doug tuo kanadalaispäävalmentajana lisää suoraviivaisuutta pelaamiseen, Niinimaa arvioi.

- Se, mitä vähän olen valmentajaa ehtinyt nähdä, niin hän on aika sellainen käytännön mies. Turha hienostelu ja koukerointi jää pois. Hienosäätöä hoidetaan jopa yksilötasolla, mutta peruspeli on aika yksinkertaista, niin kuin pitääkin.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat