Shedden kunnianhimoisena Leijoniin

Suomen jääkiekkomaajoukkue pelaa torstaina ensimmäisen kerran Doug Sheddenin alaisuudessa. Leijonien päävalmentajaksi suurella kohulla vuosi sitten valittu Shedden aikoo pitää Suomen menestyksen tiellä. FST5:n Sportmagasinet haastatteli Sheddeniä maajoukkuedebyytin alla.

urheilu

- Yritämme voittaa kauden aikana jokaisen pelin. Voitammeko jokaisen pelin - luultavasti emme. Haluamme tehdä kaikkemme sen eteen, että näin tapahtuisi, Shedden totesi.

- Haluamme myös, että pelaajat kantavat ylpeinä Suomen pelipaitaa. Haluan myös, että jatkamme edellisvuosien hyvää työtä ja hyviä tuloksia. En halua enää kuulla, että maajoukkue ei koskaan voita sitä turnauksen tärkeintä peliä. Olen varma, että valmennusjohto haluaa jatkaa tähänastista menestyksen tietä, Shedden linjasi.

46-vuotiaan Sheddenin urakehitys Suomessa on ollut todella nopeaa. Runsaassa vuodessa kanadalainen on noussut lähes täydestä tuntemattomuudesta Leijonien päävalmentajaksi.

- Tämä on ehdottomasti urani suurin haaste tähän asti. Se on myönnettävä. Olen ajatellut tätä tehtävää yli vuoden, Shedden kertoi.

Suomalaisen jääkiekkoyleisön katseet kohdistuvat alkaneella viikolla vahvasti Sheddeniin. Millaisen ilmeen kanadalaisvalmentaja pystyy puhaltamaan Suomen maajoukkueeseen heti ensimmäisessä turnauksessaan - se on selvillä viimeistään sunnuntai-iltana.

- Tämä ensimmäinen turnaus on meille tärkeä. Toivottavasti saamme hyvän alun ja saamme fanien luottamuksen. Turnauksen ensimmäinen ottelu on varmasti ikimuistoinen, Shedden mietti.

YLE Urheilu näyttää kaikki Suomen ottelut jääkiekon Euro Hockey Tourin Helsingin turnauksesta suorina lähetyksinä televisiossa ja internetissä.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat