Suora

  • Urheiluruutu

Niemi torjuu ensimmäisen A-maaottelunsa

Lahden Pelicansissa loistavaan iskuun vertynyt Antti Niemi aloittaa Leijonien maalilla Helsingin turnauksen avausottelussa Tshekkiä vastaan. Suomen ja Tshekin koitos pelataan Helsingissä torstaina kello 18.15. YLE tarjoaa suorat lähetykset TV2:ssa, radiossa ja internetissä. Internet-katselu on rajattu Suomeen esitysoikeudellisista syistä.

urheilu

Helsingin turnauksessa Jussi Markkanen (Jokerit) palaa Suomen maajoukkueen kokoonpanoon. Tshekki-ottelussa Markkanen aloittaa luukkuvahtina.

Markkanen on torjunut Leijonamaalilla viimeksi kevään 2004 MM-kisoissa, jotka järjestettiin Tshekissä. Markkanen oli kutsusta mielissään, mutta sanoo, että vielä on turhan aikaista miettiä, kuka on Suomen maalilla tulevissa Kanadan MM-kisoissa.

- Helsingin turnauksen peluutuksesta on puhuttu vain sen verran, että pelaamme Niemen kanssa kumpikin vähintään yhden ottelun, Markkanen ennakoi.

Helsingin turnauksen mielenkiintoisiin kysymyksiin kuuluu, pelaavatko Leijonat uuden luotsinsa Doug Sheddenin opeilla vai keväällä päävalmentajaksi nousevan Jukka Jalosen pelikirjalla.

- Varmasti on niin, että Shedden kantaa pelaamisesta vastuun. Kysymys pitäisi esittää oikeastaan suoraan Sheddenille tai Jaloselle. Viime kädessä ratkaisut ovat päävalmentajan kontolla, Markkanen pyörittelee kuumaa kysymystä.

- Kotiturnaus velvoittaa Suomea olemaan hyvin aggressiivinen ja töitä paiskiva joukkue. Shedden haluaa pitää kiinni Suomen vahvuuksista ja heittää sekaan pohjoisamerikkalaisia mausteita.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat