Suora

  • Urheiluruutu

Shedden ja Jalonen: Peli parani ottelun edetessä

Leijonien päävalmentaja Doug Shedden myönsi, että Tshekki-tappio harmitti ottelun tapahtumat huomioiden. Ensimmäisen ottelunsa Suomen vaihtoaitiossa uurastanut kanadalaisluotsi löysi kuitenkin myös positiivisia seikkoja sinivalkoisten pelistä.

urheilu

Suomelta sekä ensimmäisen että kolmannen erän alut olivat vaikeita. Molempien erien alussa Tshekki pääsi rällästämään ylivoimamaalin merkeissä.

- Erikoistilannepelaaminen ei ollut riittävän hyvää. Päästimme nuo kaksi alivoimamaalia, ja vastaavasti ylivoimamme ei tuottanut täysosumia. Siinä meillä on jatkossa vielä parannettavaa, Shedden myönsi tosiasiat.

Positiivinen piirre oli kuitenkin se, että Leijonien peli parani ottelun vanhetessa. Tulostaululta se ei tosin näkynyt kamppailun jälkeen.

- Olen pettynyt tulokseen, mutta ottelun loppua kohden paransimme peliä monella osa-alueella. Pystyimme karvaamaan syvältä ja saimme pelin sitä kautta aktiivisemmaksi, Shedden ynnäili.

Kakkosvalmentaja Jukka Jalonen oli näkemyksiltään samaa mieltä vastuuluotsin kanssa.

- Nihkeä alku meiltä. Olimme liian varovaisia ja passiivisia. Sitä pitää parantaa jatkossa. Pelimme parani toisessa erässä, ja varsinkin kolmas erä oli ihan meidän. Ylivoima oli tehotonta, eikä alivoimaakaan voi kehua, entinen HPK-valmentaja summasi.

Jalonen oli kuitenkin luottavainen, että tulevissa kahdessa Venäjä- ja Ruotsi-pelissä spesiaalikenttien vire nousee uudelle tasolle.

- Opimme koko ajan. Nyt pelasimme kolmella ylivoimakentällä, mutta ehkä kavennamme jatkossa materiaalia. Ylivoimalla meidän pitää kiinnittää huomioita laukausten laatuun. Nyt ammuimme aivan liikaa ohi ja yli maalin. Niemeltä ihan hyvä debyytti maalilla, Jalonen arvioi.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat