1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kiira Korpi hopealle Zagrebissa

Taitoluistelija Kiira Korpi sijoittui hopealle Zagrebin kansainvälisessä taitoluistelukilpailussa. Korven pisteet olivat 141,19. Kilpailun voitti Japanin Akiko Suzuki pistein 156,90 ja kolmas oli Venäjän Katarina Gerboldt 132,33.

Korpi onnistui salchow -yhdistelmässään, kolmoisritissään ja kaksoisaxeleissaan. Vaikka lopuista hypyistä tulikin ainoastaan kaksoishyppyjä jäi kokonaisvaikutelma ehjäksi ja pisteet riittivät kilpailun toiseen tilaan. Hyppyjen epäonni sai lisäksi tasoitusta ohjelman osa-aluepisteissä, joissa Korpi on tunnetusti vahva.

Korven keskittymistä häiritsi episodi joka sattui juuri ennen hänen luisteluvuoroaan. Korpea ennen luistelleen Venäjän Katarina Gerboldt:n ohjelmamusiikki ei lähtenytkään soimaan ja sillä aikaa kun varacd:tä alettiin etsiä, alkoivat järjestäjät hoputtamaan Korpea jäälle.

Keskittymisrituaalejaan suorittava Korpi kiirehti jäälle kun järjestäjät ilmoittivatkin Gerboldt:n cd:n toimivan ja pyysivät Korpea poistumaan jäältä.

- Kyllähän tämä episodi hiukan häiritsi keskittymistäni myönsi Korpi.

Tamperelainen on toipumassa juuri poskiontelontulehduksesta, joka esti hänen osallistumisensa Amerikan GP-kilpailuun lokakuun lopulla. Zagrebin kilpailusta Korpi haki lähinnä kilpailurutiinia silmällä pitäen Moskovassa käytävää GP-kilpailua johon Korpi osallistuu 22.-25.11.