Suora

  • Urheiluruutu

Shedden sai makean päänahan

Suomen päävalmentaja Doug Shedden myhäili ikionnellisena kuin pikkupoika tikkarin äärellä, kun Suomi oli nujertanut taitavan Venäjän joukkueen EM-sarjan ottelussa Helsingissä, kotiareenan syövereissä.

urheilu

Kyseessä oli Sheddenin aikakauden ensimmäinen maaotteluvoitto kanadalaisvalmentajalle, joten ilonhetkiin oli aihettakin. Valmentajan maaotteluiden voittoprosentti kohosi kertaheitolla nollasta 50:een lauantain esityksen pohjalta.

- Nyt nautin muutaman minuutin voitosta ennen kuin keskityn Ruotsi-otteluun. Olen seurannut Venäjän otteita jo nelisenkymmentä vuotta vuodesta 1972 lähtien. Joukkue on aina äärimmäisen taitava, ja sen voittamiseen tarvitaan lähes täydellinen ottelu, Shedden tiesi.

- Kaikki pelaajat pelasivat huikean ottelun. Markkanen maalilla, Pakaslahti tappoi alivoimia ja kahmia tärkeitä aloituksia, kapteeni Hahl taisteli joka kiekosta. Kaikkien panosta tarvittiin tänään, Suomen vastuuluotsi painotti.

Suomalaisten esitys muistutti uhrautuvaisuuden perusteella viime kevään MM-välierää, jossa Leijonat suisti monien yllätykseksi Venäjän huippunipun MM-finaalista.

- Leijonat ovat tuollaisia, kun he pukevat pelipaidan yllensä. Tuollaista esimerkkiä tarvitaan voittamiseen, Shedden suitsutti.

Ottelu oli huippuvauhdikas ja parasta mahdollista kiekkohuumaa, mitä EM-sarjan kamppailut voivat vain tarjota. Yli 11000-päinen kiekkoyleisö sai vastinetta rahoilleen.

- Huomenna katsellaan videolta Ruotsia. Tre Kronor ja isänpäivä ovat jo itsessään sytyke joukkueelle, Shedden huomautti sunnuntain herkkupalasta, jonka panoksena on turnausvoitto.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat