Shedden: 45 minuuttia pelasimme hyvin

Suomen tuoreen päävalmentajan Doug Sheddenin tulikaste ei onnistunut Helsingin kiekkoturnauksessa, sillä parhaimmista eurooppalaispelaajista koottu leijonajoukkue jäi turnausjumboksi. Sinivalkoiset ovat edellisvuosina voittaneet useasti EM-sarjan kotiturnauksen.

urheilu

Epäonnistumisen ja täysosuman ero oli hiuksen hieno huipputasaisessa turnauksessa. Jos Suomi olisi voittanut Ruotsin varsinaisella peliajalla, olisi Sheddenin aikakausi alkanut ykköstilalla.

Suomi osui toisessa erässä kahdesti tolppaan, kun Tommi Santalan ohjaus ja Antti Laaksosen veto kilahtivat maalirautoihin.

- Tänään näimme kovan taistelussa, jossa molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Teimme sen yhden virheen, joka maksoi meille voiton. Mielestäni pelasimme 45 minuuttia varsin hyvin, vaikka emme saaneet käytettyä tekopaikkoja hyväksemme, vastuuluotsi tiivisti ja kehui Ruotsin kylmänviileää pelaamista ottelun loppuhetkillä.

Leijonat teki kolmessa ottelussa vain neljä täysosumaa, joka oli vähiten turnauksessa. - Meillä on kovaa työtä kaukalossa puurtava joukkue, josta ei löydy tällä hetkellä pelaajia, jotka pystyvät tekemään roppakaupalla maaleja, Shedden näki.

Ylivoima oli umpitehoton läpi turnauksen ja Suomi jäikin ainoana joukkueena ilman ylivoimamaaleja. Shedden oli sitä mieltä, että Suomen turnaussijoitus kulminoitui ylivoimatehottomuuteen. Riku Hahl, Janne Niinimaa ja Jussi Markkanen saivat kehut kanadalaisvalmentajalta.

Jalonen tyytymätön puolustajien ja hyökkääjien yhteistyöhön

Puolustajia peluuttava Jukka Jalonen harmitteli sitä, että Suomen puolustajien ja hyökkääjien yhteistyö ei onnistunut, varsinkaan Ruotsi-ottelun kolmannen erän takaa-ajovaiheessa.

- Meillä ei ollut lopussa mitään saumaa murtaa Ruotsin puolustusta yhdellä tai edes kahdella hyökkääjällä. Siihen me olisimme tarvinneet koko viisikon leveyttä, myös puolustajien. Nyt pakkien ja hyökkääjien välit levähtivät liikaa, Jalonen ruoti.

Jalonen oli Sheddenin linjoilla siitä, ettei Suomen esitystä kahden ensimmäisen erän aikana tarvinnut ainakaan hävetä. - Paikkoja oli, mutta emme vain hyödyntäneet niitä.

- Puolustus päästi koko turnauksessa vain kaksi maalia omiin tasakentällisin, ja nekin tulivat isoista virheistä. Puolustajien pitäisi pystyä avaamaan kiekkoa nopeammin ylöspäin. Hidastelimme avauksissa, ja hyökkääjät karkasivat sen takia liikaa.

- Puolustajien ja hyökkääjien yhteistyö ei ole sitä, mitä sen pitäisi olla. Ruotsi onnistui tässä meitä paremmin. Alivoimapelaaminen oli kahdessa viimeisessä ottelussa kuitenkin (Venäjä-, ja Ruotsi-peli) hyvää luokkaa, Jalonen mainitsi.

Suomen maalivahtipeli on hyvällä kantimilla Jalosenkin mielestä. Ylivoimapelin suhteen Jalonen ei säästellyt sanallista arkkuaan. - Se oli erittäin huonoa ja tehotonta. Kiekko liikkui liian hitaasti, pitkät syötöt puuttuivat, laatulaukaukset jäivät näkemättä, emmekä saaneet miehiä riittävästi maalille, Jalonen listasi nopeasti.

Seuraava EM-sarjan osaturnaus pelataan Moskovassa 13.-16.12. Jalosen mukaan Venäjällä nähdään uusia, nälkäisiä leijonapelaajia. Helmikuun Ruotsin ja huhtikuun Tshekin turnauksiin Suomi kokoaa sen sijaan kokeneemmat joukkueet.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat