Suora

 • Freestylen MC: Thaiwoo, kumpareet
 • Hiihdon Ski Classics, La Venosta
 • Jääkiekon EHT-turnaus, Suomi - Ruotsi
 • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
 • Urheilustudio 14.12.
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Hochfilzen
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Hochfilzen
 • Lumilautailun MC: Peking, Big Air
 • Urheilustudio 14.12.
 • Jääkiekon EHT Venäjä - Tshekki
 • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 2. lasku
 • Val d'Isere, miesten pujottelun 2. lasku
 • Urheilustudio 14.12.
 • Sprintit, Davos
 • Ampumahiihdon MC, miesten takaa-ajokilpailu, Hochfilzen

Vakiovihje: Suomi hakee pakkovoittoa

Vakion avauskohteeseen merkataan Suomen kotivoitto varmaksi - EM-haave elää. Kuten kaikki varmasti tietävät, Suomen jalkapallomiesten EM-kisahaaveiden ylläpitämiseksi Huuhkajille kelpaa Azerbaidzan-pelistä vain voitto.

urheilu

Pelin luonne lienee selvä - vieraat asettavat pallon alle käytännössä koko miehistönsä ja yrittää järkyttää Suomen puolustusta nopeilla vastaiskuilla.Azerbaidzanin jalkapallo on ollut myllerryksessä. Joukkuetta luotsaa uusi valmentaja, makedonialainen Gjoko Hadzievski, joten täyttä varmuutta päävalmentaja Roy Hodgsonilla ei ole, millä tavalla vastustaja taktisesti loppujen lopuksi pelaa.

Viimeisimmissä maaotteluissa viimeistely on ollut Suomen osalta tehotonta, mutta aiemmin vastaavissa otteluissa Suomi on kyennyt tekemään kotikentällään tarvittavat maalit ennakolta heikompaa joukkuetta vastaan.

Hermokontrollin täytyy säilyä, vaikkei maalinteossa onnistuttaisi pelin alkupuolella. Joukkueen on uskottava omaan taktiikkaansa ja pelityyliinsä.Talviset olosuhteet antavat niin ikään oman leimansa ottelulle, mutta Olympiastadionin nurmi on taatusti paremmassa kunnossa kuin Bakun vastaava perunapelto viime maaliskuussa.

Suomen voitto on jäänyt vajaan kymmenen prosenttia alipelatuksi, joten isänmaallinen ykköspiikki on usein osuvana mainio valinta.

Kohteessa viisi käydään EM-karsinnan kannalta merkityksetön ottelu, mutta tunnetta ei pelistä puutu, kun vastakkain asettuvat Wales ja Irlanti. Erityisesti Walesin esitykset ovat näissä karsinnoissa olleet todella hampaattomia. Joukkue onnistui vain vaivoin kaatamaan San Marinon 2-1 vieraissa.

Myös Kyprokselta Wales otti tylysti takkiin 1-3. Ei Irlantikaan ole varinaisesti loistanut karsintojen aikana, mutta joukkueessa on enemmän potentiaalia ja laatua. Peliprosenttien mukaan ottelu on tasabuukki, mutta todellisuudessa vieraiden pitää olla suosikkiasemassa. Irlannin voiton todennäköisyys on karvan päälle 40, joten tähän kohteeseen kannattaa merkata x2 - rohkeimmat jättävät Irlannin aina varmaksi asti.

Kahdeksannessa kohteessa pelataan C-lohkoa. Sekä Norja että Turkki voivat kammeta itsensä vielä kisoihin, mutta nyt on edessä kohtalon ottelu. Norjalle riittänee tasapeli, sillä päätöskierroksella vastassa odottaa helpohko Malta. Turkin on puolestaan otettava voitto, sillä joukkue on kaksi pistettä isäntiä perässä ja Norjan ohi olisi päästävä.

Materiaaleiltaan joukkueilla ei ole juurikaan eroa, mutta hyisen arktisen ilmaston höystämä kotietu tekee Norjasta pelin suosikin. Kumpikaan joukkue ei kärsi merkittävistä poissaoloista. Norja ei voita vastaavia otteluita kuitenkaan edes neljä kertaa kymmenestä, joten lähes 50 pinnaa merkitty kotivoitto on syytä ohittaa.

EM-karsintojen alkuosan kohujoukkue Pohjois-Irlanti isännöi Tanskaa kohteessa 12. Käytännössä molempien joukkueiden mahdollisuudet lopputurnaukseen ovat menneet. Espanja kun tuskin kompastelee lopuissa karsintapeleissään. Tanska pelannee ottelussa hyökkäyspeliään hyvin laitojen kautta, ja joukkueen viimeistelyosastoltakin löytyy laatua. Lisäksi juuttipuolustus pystyy nollaamaan vastustajan ykkösmies David Healyn.

Vieraat hallitsevat peliä ja pystyvät luomaan tarvittavat maalipaikat. Jostain kumman syystä pelikansa luottaa edelleen kotijoukkueeseen ja sen kotitaikaan. Tanska on kuitenkin muutamaa luokkaa kovempi joukkue kuin Pohjois-Irlanti, ja sen kuuluu olla pelissä lähes 60 prosentin suosikki. Kansa on merkannut vieraita vain 40 pinnan verran, joten juuteista saadaan riviin todella maistuva ja maksava ideavarma.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat