1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Viesti jatkoi voittojen tiellä

Kärkijoukkue Salon Viesti haki varmat pisteet naisten lentopalloliigassa viimeisenä olevalta Joensuun Prihoilta 0-3 (19-25, 18-25, 16-25).

Viestin keskipelaaja Oksana Pasternak teki huipputuloksen torjunnoissa. Kolmen erän aikana niistä syntyi 7 pistettä, mikä lähentelee tämän kauden

liigaennätystä.

Kaikkiaan Pasternak teki 14 pistettä. Erityisesti joensuulaisten serbipelaaja Dubravka Dobrijevic pysyi pihdeissä, vaikka tämäkin sai lopultakasaan 12 pistettä.

Elina Käsnänen pelasi tällä kertaa passarina koko ottelun.

Viestin kokoonpanosta puuttuivat Laura Tuominen, Pia Kinnunen ja Vilma Tikakoski. Noora Mäki pelasi ensimmäisen kokonaisen liigaottelunsa. Hän teki ns. hakkurin paikalla neljä pistettä. Titta Oksala pelasi poikkeuksellisesti yleispelaajan paikalla. Myös Eveliina Innilä kävi joka erässä kentällä.

- Cupin finaaliviikolla on toiveissa, että saamme kaikki pelaajamme mukaan ensimmäistä kertaa koko kauden aikana, Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kertoi.

Vaikka vastassa oli kaikki erät tänä vuonna hävinnyt joukkue, Viesti teki kaiken niin kuin normaaliin pelin valmistautumiseen kuuluu.

- Lähdimme matkaan lauantaina, yövyimme Kerimäellä, missä myös harjoittelimme aamulla ennen peliä, Lemminkäinen sanoi.

Lauran suklaaterveiset auttoivat

Lepoaikaa paranemiseen saanut Laura Tuominen seurasi peliä tekstit-tv:stä tyttärensä Kiiran päiväunien aikana.

- Ristiriitaiselta tuntui. Jollain lailla oli sellainenkin olo, että nyt olen väärässä paikassa. Toisaalta oli kiva että Noora sai peliaikaa, Tuominen mietti kotona Salossa.

- Tiesin, että tytöt voittavat ihan peruspelillä, eikä homma ole yhdestä pelaajasta kiinni. Minulle tämä oli tärkeä lepohetki. Ja lähetin sentään tytöille sentään pussin Fazerin sinisiä mukaan auttamaan pitkän matkan aikana.