1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salibandy: Suomen ykkönen Mika Kohonen pitkästä aikaa kotiyleisön edessä

Suomalaisen salibandyn ykköspelaaja Mika Kohonen nähdään pitkästä aikaa tositoimissa kotimaan kamaralla kun Suomi kohtaa lauantaina Tampereella maailmanmestari Ruotsin.

Ruotsin pääsarjaa Svenska Superligania uppsalalaisen Storvreta IBK:n paidassa pelaava Mika Kohonen, 30, on pistepörssissä neljäntenä koottuaan 11 ottelussa tehot 7+20. Hän on itsekin tyytyväinen syksyynsä.

- Peli on hyvissä uomissa ja pelaaminen maistuu kun fyysinen kuntokin on kohdallaan. Treeneissä juuri jaettiin nähtäväksi tilastoja, ja niiden mukaan plus-miinussaldoni on 11 pelin jälkeen +29 ja olen ollut joukkueemme tekemistä 75 maalista kentällä 55:ssä.

Vuonna 2005 maailman parhaaksi arvostettu Kohonen on viime vuotta reippaammassa pistetahdissa, ja yksi syy siihen löytyy myös muuttuneesta peluutuksesta.

- Tällä kaudella on peliaikaa tullut enemmän kun olen pelannut ykköskentän sentterinä ja lisäksi kolmosessa oikeana pakkina. Viime vuonna olin välillä pakki, välillä oikea laita ja välillä sentteri vaihdellen edestakaisin.

Mika Kohonen johtaa Storvretan ykkösviisikkoa, jossa laidoilla ovat Suomen maajoukkueesta tuttu Hannes Öhman ja Ruotsin maajoukkueen Kim Johansson sekä maan maajoukkuepuolustajat Mattias Samuelsson ja Jesper Berggren. He ovat siivittäneen Storvretan sarjassa tähän mennessä kolmanneksi.

Suomen ja Ruotsin edellisessä kohtaamisessa marraskuussa Tshekissä Suomi oli parempi maalein 9-4.

- Tulos herätti Ruotsissa paljon keskustelua ja sitä vähän seliteltiin Suomen kokeneemmalla joukkueella ja sillä, että numerot olivat tapahtumia suuremmat. Ruotsalaiset ajattelevat asioita perusmyönteisesti mutta kyllä siellä on huolta pärjäämisestä Suomea vastaan. Vaikka Ruotsi veikin MM-finaalin jatkoajalla, emme ole heille viime vuosina montaa kertaa hävinneet, Mika Kohonen muistuttaa.

- Lauantain peliin Ruotsi on koonnut kovan joukkueen, johon on valikoitu syksyn kuumia pelaajia.

Mika Kohonen odottaa maailmanmestarien kohtaamisesta kovatempoista ja kovaa peliä.

- On älyttömän kivaa päästä taas pelaamaan kotikentällä Suomessa kun edellisestä kerrasta on vierähtänyt vuosi. Toivottavasti tulee hallin täydeltä kannustajia niin tunnelma nousee entisestäänkin. Laitetaan alusta asti älytön tivoli päälle, me lähdemme aina pelaamaan voitosta ja Ruotsille ei hävitä varsinkaan kotikentällä.