Taas yksi Ruotsin yleisurheiluhuippu lopettaa urheilu-uransa

Seipään MM-pronssimies Patrik Klüft (entinen Kristiansson) lopettaa huippu-uransa yleisurheilun saralla, kertoo Aftonbladet. Parhaimmillaan 585 seiväshypyssä ylittänyt ruotsalainen aikoo jatkossa keskittyä jääkiekkovalmentajan hommiin. Aiemmin Ruotsin valovoimainen tähtiurheilija Kajsa Bergqvist, 31, kertoi, että hänen korkeushypyt on hypätty.

urheilu

Jalkavamman kanssa pitkään tuskaillut Klüft kilpaili viimeksi huipulla Berliinin Kultaisen liiga osakilpailussa syyskuussa 2005. Hänen tavoitteenaan oli alunperin päästä kiusaamaan Pekingin olympialaisissa maailmanhuippuja.

- Paluu sille tasolle, jossa olin parhaimmillani, vaatii äärettömän paljon uhrauksia. Tämän lisäksi minulla ei ollut varmoja takeita siitä, että saisin loukkaantuneen jalkaani täysin entiselle tasolleni, Kristianssonin nimellä saavutuksiinsa yltänyt atleetti perustelee päätöstään.

- Minulla on ollut kupla vatsanpohjassa jo usean viikon ajan ennen kuin päädyin tähän ratkaisuun. Lopullisen päätöksen tekeminen on aina vaikeaa, mutta nyt kun olen päätökseni tehnyt, on olo hyvä, toteaa kolme Ruotsin seiväsennätystä tehtaillut urheilija.

Patrik meni kesällä naimisiin seitsenottelijasuuruuden Carolina Klüftin kanssa ja otti monien ihmetykseksi vaimonsa sukunimen.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Patrik Klüft, 30, valmentaa parhaillaan Karlskronan juniorijoukkueita ja aikoo satsata enemmän jääkiekkovalmentajan tehtäviin.

Lähteet: YLE-Aftonbladet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat