1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hannu Manninen ei starttaa sprintin hiihto-osuudelle

Hannu Manninen ei starttaa Seefeldin yhdistetyn sprinttikilpailun hiihto-osuudelle. Manninen oli mäen jälkeen 25:ntenä ja 1.34 kisaa johtavaa Itävallan Christoph Bieleriä jäljessä.

Manninen potee poskiontelotulehdusta ja on tämän takia lääkekuurilla. Rovaniemeläinen päätti jättää sprintin hiihto-osuuden väliin ja säästelee voimiaan huomista normaalikisaa varten.

- Nyt on antibioottikuuri ja poskiontelon tulehdus päällä. Toivottavasti lääkitys auttaa niin, että olo kohenee tästä päivästä, Manninen sanoi.

Normaalikisan mäkiosuuden ensimmäinen hyppykierros hypättiin jo lauantaina. Tällä haluttiin varmistaa, että sunnuntain kisa saadaan vietyä läpi. Toinen hyppykierros hypätään sunnuntaina, jos olosuhteet sallivat.

- On erittäin todennäköistä, ettei huomenna päästä hyppäämään. Hiihto-olosuhteet täällä ovat erinomaiset. Ladut ovat hyvässä kunnossa.

Manninen oli tällä mäkikierroksella 25:s 88,5 metrin hypyllään jääden ykköseksi ponnistanutta Itävallan Bernhard Gruberia 1.24 jäljessä.

- Muuten oli teknisesti hypyt identtisiä, mutta jälkimmäisessä (normaalikisan mäki) osui ajoitus paremmin ja siitä tuli 1,5 metrin ero edelliseen.

Jouni Kaitainen hyppäsi 85 metriä ja sijoittui 36:nneksi. Hän on Gruberia 1.58 jäljessä. Ville Kähkönen pääsi vain 74 metriin ja on 3.40 kärkeä perässä.