Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Kuusela kuritti Ässä-pakkaa Raksilassa

Kärpät kasvatti johtoaan jääkiekon SM-liigassa voittamalla helposti pohjalla rypevän Porin Ässät maalein 6-2. Kristian Kuusela saalisti tehot 4+1 ja johti oululaisten ykkösketjun hyviin pörssilukemiin.

urheilu

Kärpät ei antanut liigajumbolle juurikaan armoa. Ässät sai pelata alkuun pari ylivoimaa peräkkäin, mutta sen jälkeen Oulun-juna puksutti omille teilleen.

Hyvään vireeseen Jonas Anderssonin siirron jälkeen äitynyt kolmoskenttä aloitti maalitehtailun 10. minuutilla. Vastaiskuun pyrähtänyt Kärpät onnistui, kun Juhamatti Aaltonen tarjoili paikan Kalle Sahlstedtille, jonka laukaus jätti Ässä-maalivahti Kimmo Kapasen aseettomaksi.

Kaksikymmentä sekuntia ennen eräsummeria Kristian Kuusela lusikoi kotijohdon 2-0:aan irtokiekosta. Juho Jokinen ja Hannes Hyvönen saivat nimiinsä syöttömerkinnät.

Toisessa erässä Janne Pesonen lakaisi kiekon maaliviivalta verkon perukoille Kuuselan ja Hyvösen esityöstä ajassa 26.31. Kamppailu oli viimeistään tässä vaiheessa ohi.

Sarjajohtajan ykksönyrkki juhli vielä kamppailun vanhetessa maaleilla. Maalinälkäinen Kuusela laukoi 4-1-, 5-1- ja 6-1-maalit, ja teki selvää lopusta Ässä-vastarinnasta.

Janne Pesonen (1+3) ja Hannes Hyvönen kuuluivat (0+3) Kuuselan ohella Kärppien parhaimmistoon. Porilaisten osumista vastasivat Matt Kuparinen (32.) ja Veli-Matti Savinainen (54. min).

Kari Jalonen kehui puolustajien otteita, joka luo Kärppä-luotsin mukaan hyvän kivijalan joukkueelle.

- Peli-ilme oli myös meiltä hyvää luokkaa. Saatiin ote alussa, ja se pidettiin koko ajan meillä. Kuusela oli ihan liekeissä ja näimme häneltä neljän maalin illan, Jalonen ihasteli.

Ässien vastuuvalmentaja Alpo Suhonen kehui, että tappiosta huolimatta hänen suojateiltaan riitti ottelussa liikettä ja yritystä.

- Meillä oli riveissä paljon nuoria, jotka pelasivat ennakkoluulottomasti. Ässille on tärkeää, että loppukausi harjoitellaan ja pelataan hvvin tulevaisuutta varten, Ape jutteli.

Oululaissikermä johtaa liigaa nyt kuuden pisteen turvin, kun sarjakakkonen Jokerit hävisi samanaikaisesti Jyväskylässä. Lisäksi Kärpät on pelanut kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän.

<font size +1>


Kärpät - Ässät 6-2 (2-0,2-1,2-1)

1-0 10.15 Sahlstedt (Aaltonen-Andersson) 2-0 19.40 Kuusela (Jokinen-Hyvönen) 3-0 26.31 Pesonen (Kuusela-Hyvönen) 3-1 32.02 Kuparinen (Salminen-Joensuu) yv 4-1 34.17 Kuusela (Pesonen) av 5-1 43.57 Kuusela (Hyvönen-Pesonen) 6-1 53.55 Kuusela (Pesonen) 6-2 54.25 Savinainen (Tasku-Huhtanen)

Maalivahdit yleisöä 5 277

Andy Chiodo 6+13+ 6=25 Kimmo Kapanen 8+ 7+10=25

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat