Suora

 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten 10 km (v)
 • VM på skidor, damernas 10 km fritt (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Lumilautailun paripujottelu
 • Lumilautailun ja freestylen MM, lumilautailun paripujottelu
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten mäkikarsinta HS 137
 • VM på skidor, backe damer, kval (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
 • Naisten 10 km:n kooste
 • Urheilustudio MM-hiihdot
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Blues makseli kalavelkojaan pelikaaneille

Kehnosti viime aikoina jääkiekon SM-liigassa pelannut Espoon Blues otti ryhdikkään voiton Lahdessa. Pelicans oli voittanut viidestä kauden Blues-kohtaamisesta peräti neljä, mutta torstain kierroksella oli Bluesin makean revanssin vuoro. Vieraat veivät mukanaan pisteet maalein 3-2.

urheilu

Lahtelaisten kultakypärä Matias Loppi pystyi pelaamaan pienen jalkavamman jäljiltä. Silti pelikaaneilla oli suuria vaikeuksia maalinteossa.

Hannu Aravirran suojatit loivat heti ottelun alkuun tukun maalipaikkoja, mutta kiekko ei löytänyt millään Bernd Brücklerin selän taakse. Pari kertaa kotijoukkueen laukaus osui tolppaankin.

Blues sen sijaan iski kuin varkain ensimmäisen erän kuudennella minuutilla alivoimalla. Brücklerin lähettämän avauksen jälkeen espoolaiset pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Tomi Sallinen syötti taitavasti Jaakko Uhlbäckille, joka täräytti paraatipaikalta kauden kymmenennen täysosumansa.

Toisessa erässä kumpikaan ei saanut aikaiseksi osumia, kun sekä Antti Niemi että Brückler pitivät pintansa. Mitään uutta tämä ei ollut sinällään, sillä joukkueet ovat pelanneet kuluvalla kaudella vähämaalisia ja tiukkoja koitoksia.

Kolmannessa erässä Blues otti vahvan niskalenkin vastustajastaan. Ensin Oskar Osala läväytti ylivoimalla kauden 14. maalinsa, kun Ville Lajunen ja Pasi Tuominen punnersivat vahvan esityön osumaan.

Pari minuuttia myöhemmin HPK:sta Bluesiin äskettöin siirtynyt Tuominen kasvatti valkoasuisen vierasnipun johdon 3-0:aan ajassa 45.30.

Brücklerin orastava nollapeli haihtui 47. minuutilla. Samuli Suhonen laukoi ylivoimalla 1-3-kavennuksen, jonka alustivat Loppi ja Marko Jantunen.

Aravirta sai kotijoukkueen lopussa oivaan lentoon, joka tuotti Jani Forsströmin viimeistelemän 2-3-kavennuksen ajassa 54.36. Ottelu loppu sujui Bluesin maalin tuntumassa, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta Pelicans ei saanut aikaiseksi tasoitusta.

Blues kuroi 3-2-voitollaan sarjakolmosta mukavasti kiinni ja hengittää enää pisteen päässä Pelicansista. Kaiken kukkuraksi espoolaisryhmä on pelannut kolme ottelua lahtelaisia vähemmän.

Petri Matikainen hehkutti, että tämänpäiväinen voitto oli heille yksi kauden arvokkaimmista. Loukkaantumista yhä kärsivä espoolaismiehistö oli hävinnyt seitsemästä edellispelistä viisi. Torstaina Bluesilta katkesi kahden ottelun tappiosarja.

- Muutimme pelitaktiikkaa, ja se näytti toimivan. Ennen lauoimme kohti Niemeä jopa 50 kertaa, ja silti hävisimme. Nyt ei niin käynyt ja silti voitimme, Blues-luotsi mainitsi.

Hannu Aravirran mielestä Pelicans pelasi paremmin kuin viikko sitten, kun joukkue kampesi Bluesin.

- Meille tehtiin ensimmäinen alivoimamaali, joten siinä meni sekin tilastonolla. Maaleja emme saaneet millään aikaiseksi. Viimeiset kymmenen minuuttia olivat meiltä hyvää peliä, mutta vähän ihmettelen kolmannen erän alun jäähyjä, Ara totesi.<font size +1>


Pelicans - Blues 2-3 (0-1,0-0,2-2)

0-1 6.19 Uhlbäck (T Sallinen-Brückler) av 0-2 43.18 Osala (V Lajunen-Tuominen) yv 0-3 45.30 Tuominen (Gustafsson-Viitaluoma) 1-3 47.01 Suhonen (Loppi-Jantunen) yv 2-3 54.36 Forsström (Julkunen)

Maalivahdit yleisöä 3 858

Antti Niemi 6+9+9=24 p 59.07- 60.00 Bernd Brückler 11+7+8=26

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat