Suora

  • Urheiluruutu

Enduro: Jari Mattila teki sopimuksen Hondan kanssa

Tuusulan Moottorikerhon endurokuljettaja Jari Mattila, 27, on tehnyt alkavan kauden kattavan sopimuksen italialaisen Honda-HM Zanardo -tiimin kanssa.

urheilu

- Ajan MM-sarjassa enduro2-luokassa. Olen tyytyväinen, sillä pääsen vihdoinkin kilpailemaan kilpailukykyisellä kalustolla ja kovassa tiimissä, Mattila totesi Italiasta.

Mattila kirjoitti sopimuksen Jolly racingin tiimipäällikön Frank Mayrin kanssa illansuussa.

Mattilan kanssa samassa tiimissä ajaa Mika Ahola, joka viime kaudella voitti enduro2-luokan maailmanmestaruuden ja oli koko MM-sarjan nopein kuljettaja.

Työnäytteensä Mattila antoi marraskuussa Chilessä enduron MM-joukkuekilpailussa voittamalla KTM-lainapyörällä enduro1-luokan ja olemalla yleiskilpailussa viides.

- Hieno homma päästä kaluston puolesta kovaan tiimiin, mutta huonoa, että sopimuksen teko meni näinkin pitkään. Nyt pitää vaan tehdä tulosta, että saan sopimukselle jatkoa, Mattila kertoi.

- Tiimipällikön kanssa kyllä jo sovimme, että jatkosta neuvotellaan loppuvuodesta jo hyvissä ajoin.Mukana myös SM-sarjaa

Mattilan sopimukseen kuuluu myös SM-sarjan kilpailut niiltä osin kun ne eivät osu samaan aikaan MM-kilpailujen kanssa.

- Tämän reissun pituudeksi täällä Piazentassa Milanon lähellä tulee puolitoista viikkoa. SM-kausi alkaa Laukaassa 17. helmikuuta ja sen jälkeen menemme koko tiimin voimin kesäolosuhteiden ajoleirille Espanjaan.

- Päijänneajo ja ensimmäinen kesäkisa Mikkelissä jäävät MM-sarjan alle. MM-sarja alkaa maaliskuun puolivälissä Ruotsin Östersundissa talvikisalla ja jatkuu parin viikon tauon jälkeen Portugalissa ja Espanjassa.

Jari Mattilalla oli muitakin tallivaihtoehtoja Chilen Sixin vahvojen näyttöjen jälkeen, mutta niitä oli pakko pudotella vuoden lopuilla.

- Gas Gas oli mukana kuvioissa aika loppuun, Mattila paljastaa.Ahola miettii vielä luokkansa

Mika Ahola ei vielä ole ratkaisut luokkaansa MM-sarjassa tulevalla kaudella. Ahola testailee parhaillaan Hondan 250-kuutioista nelitahtipyörää Italiassa ja kilpailee lauantaina hallienduron maailmancupin kolmannessa ja viimeisessä osakilpailussa Genovassa. Ahola on sarjassa toisena Iso-Britannian David Knightin kannoilla.

- Luulisin, että tiimissä on laskettu niin, että Mika ajaa enduro1-luokassa. Tiimistämme Fabio Mossini ajaa myös E2:ssa, Alessandro Botturi E3:ssa ja Oscar Balletti junioriluokassa. Olen tiimin ainoa uusi kaveri, Mattila kertoi.

Jari Mattila ajoi viime kaudella MM-sarjan Beta-merkillä E2-luokassa. Beta ei lähettänyt Mattilaa lainkaan USA:n ja Kanadan osakilpailuihin ja suomalainen putosi kuudennelta sijalta kymmenenneksi. MM-uransa Mattila aloitti kaudella 2001 juuri Hondalla, jolla kilpaili myös 2006 voittaen Euroopan mestaruuden. GasGasilla hän ajoi kaudet 2002-2004 ja Betalla kaudet 2005 ja 2007.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat