Forstén ja Isaac du Jonquet neljänsiä Vigon GP:ssä

Mikael Forstén ja Isaac du Jonquet ottivat revanssin Vigon kilpailuissa myöhään sunnuntaina ja hyppäsivät upeasti tuplanollalla neljännelle sijalle GP:ssä maailman kärkiratsastajien seurassa. Hienossa vedossa oleva ratsukko sai lauantain maailmancupissa yhden harmillisen pudotuksen jääden sijoituksetta.

Forstén iloitsi menestyksestä lauantaihin nähden, mutta onni ei ollut uusintakierroksen esteillä aivan niin myötä kuin mies olisi toivonut. Taistelutahtoinen "lentävä suomalainen" lähti nimittäin ratsastamaan voitosta. Kilpailu muodostui 13 ratsukon uusinnassa erittäin tiukaksi ja Forstén jäi voittoajasta vain sekunnin.

- Ensin yritykseni jättää askel pois suhteutetulla linjalla epäonnistui ja korjauksena otettu lisäaskel toi meidät varsin lähelle estettä, mikä aiheutti esteellä "hitaan" hypyn, missä meni toinen sija. Viimeiselle esteelle laukkasin täysillä, mutta isolle vesipystylle otin voittajaan nähden yhden askeleen enemmän, mikä maksoi myös ajassa, Forstén analysoi ratsastustaan.

Maailmancupin esteillä lauantaina kaikki sujui upeasti viimeiselle esteelle saakka, jolla hyppy tuntui onnistuvan mutta etukavio hipaisi okserin takapuomia hiuksenhienosti.

- En ensin edes huomannut pudotusta, joten pettymys oli todella voimakas. Hevonen hyppäsi hiton hyvin ja tuntui hyvälle. En tiedä mitä olisin voinut tehdä toisin, muuta kuin ehkä katsella Lady Fortunan suuntaan, Forstén totesi.

Vigon maailmancupin osakilpailun lauantaina voittanut itävaltalainen estekonkari Thomas Frühmann, 56, teki hattutempun ottamalla nimiinsä myös GP:n voiton hevosellaan The Sixth Sense. Kuulu kilparatsastaja on tehnyt viime vuosina hienon paluun kansainvälisille esteradoille. Toiseksi tuli isäntämään Ricardo Jurado hevosella Procasa Julia Des Brumes ennen Norjan Tony André Hansenia ratsulla E.T. Royal Volo.

Jännitys tihenee kohti viimeistä ja ratkaisevaa maailmancupin osakilpailua maaliskuun lopussa Hollannin 's-Hertogenboschissa, jossa ratsastajalla on mahdollisuus saada muutamalla lisäpisteellä lippu maailmancupin finaaliin Göteborgiin. Tällä hetkellä hevonen ja ratsastaja ovat huippuvireessä ja kaikki mahdollisuudet ovat avoinna finaalipaikkaa varten, kunhan tuo oikukas onnetar pysyisi miehen matkassa. Nyt matka suuntaa kohti kotia ja Isaac saa hetken kisatauon ennen odottavaa kovaa koitosta.

- Kilpailen ehkä jotkut kisat tässä välissä, ettei tulisi liian pitkä tauko, mutta en tiedä vielä missä, Forstén toteaa tulevasta ohjelmasta.

Amsterdamin maailmancupin voittanut ratsastaja on nyt 34 pisteellään 19. jaetulla tilalla maailmancupin Länsi-Euroopan liigassa, josta 18 parasta jatkaa finaaliin Göteborgiin huhtikuun lopussa. Samoilla pisteillä Forsténin kanssa ovat maailman rankingin kolmonen Sveitsin Markus Fuchs sekä Brasilian Rodrigo Pessoa, jolla on tilillään mm. kultamitali Ateenan olympialaisista ja Rooman MM-kisoista sekä kolme maailmancupin finaalivoittoa.

Nina Fagerström GP-voittoon Italiassa

Nina Fagerström, 25, viimeisteli hienosti alkaneen kisaviikonloppunsa Italian San Lazzarro di Savenassa mahtavalla täyspotilla voittamalla kahden tähden kansainvälisen kilpailun GP-luokan 145 cm:n esteillä ykkösratsullaan Prestine F. Ratsukko teki virheettömät radat ja kiisi uusinnan kärkeen sekunnin nopeampana toiseksi tullutta Italian Piergiorgio Buccia hevosella Da Zara Porto Rico.

Fagerström on belgialaisen Stephex-kilpatallin ykkösratsastajia ja tallin Prestine F, hienosukuinen ja kokenut 13-vuotias GP-tamma, on toistaiseksi hänen käytössään. Hevonen on ollut aiemmin kanadalaisen Eric Lamazen kilparatsuna.

Fagerström otti sunnuntaina myös kolme muuta sijoitusta ollen 135 cm:n esteillä viides hevosella Talent ja kuudes Rococolla. Samassa luokassa ratsasti yhdeksänneksi Mirella Kogelnig Utopiella. Voiton vei isäntämaan Juan Carlos Garcia, mies jolle Piia Pantsun Ypäjä Karuso siirtyi vuodenvaihteessa.

Nuorten hevosten luokassa Fagerström oli kolmas hevosella L'obsession, kun voiton otti Pantsun elämänkumppani Fredrik Jönsson ja Cool In. Kun perjantailta ja lauantailta kertyi lisäksi kolme sijoitusta, Fagerströmin tulevaisuus kansainvälisillä kilpa-areenoilla näyttää vähintäänkin lupaavalle.