Dufva: Normiliigapelit kuin pääsiäismuna

JYPin päävalmentaja Risto Dufva iloitsi siitä, ettei heidän pääsiäismunansa osoittautunutkaan mätämunaksi. TPS menetti 2-0-johtonsa ja taipui loppua kohti peliään nostaneelle vierasjoukkueelle jatkoajan jälkeen luvuin 2-3. Lars Helminen iski voittomaalin oman laukauksensa irtokiekosta.

urheilu

Risto Dufvan johtama ryhmä oli ensimmäisen 20-minuuttisen aikana kaukana hurrikaanilaumasta. Pekka Tuokkola pysäytti 18 kiekkoa ja piti torjunnoillaan JYPiä pelissä mukana.

Toisesta erästä lähtien JYP nosti pelitasoaan ja hallitsi loppujen lopuksi viimeistä erää selvänlaisesti.

TPS:n Markku Hurme iski illan toisen maalinsa ottelun puolivälissä. Turkulaisten 2-0-johto haihtui kuitenkin loppusummeriin mennessä.

Miska Kangasniemi pommitti 1-2-kavennuksen toisessa erässä komeasti ylänurkkaan. Maali tuli TPS-pelaajan huonon purun takia. Kangasniemelle osuma oli vasta kauden toinen.

Kolmannessa erässä JYPin Jarkko Immonen kauhoi satanolla-aloitusvoiton, ja Tuomas Pihlman pääsi tälläämään hyökkäyspään aloituksesta 2-2-tasoituksen 44. minuutilla.

Lars Helminen osuu TPS-pelaajien nukkuessa

Joukkueet päätyivät jatkoajalle, jota ehdittiin pelata vain 40 sekuntia, kun TPS-veskari Juha Kuokkanen sai kaivaa tappiokiekon selkänsä takaa.

Puolustaja Lars Helminen seurasi omaa laukaustaan ja sivalsi TPS-pakkien nukkuessa irtokiekon pömpeliin. 3-2-jatkoaikavoitto oli JYPille ansaittu loppupelin perusteella.

- Meillä oli kolme voittopeliä alla. Tämmöiset normiliigapelit ovat kuin pääsiäismuna. Aina ei tiedä, mitä sieltä sisältä löytyy. Alku oli meiltä kehno, mutta joukkueelta hieno nousu kahden maalin takaa. Ei meiltä mitään mätämunaa löytynyt, JYP-luotsi Risto Dufva totesi.

Voittajien hyökkääjä Tommi Hannus jäi tällä kertaa ilman osumia. - Ensimmäiseen erään meiltä jäivät jalat Jyväskylään. Päätimme ensimmäisellä erätauolla, ettemme ole tulleet tänne luokkaretkelle. Se tepsikin, Hannus jutteli.

Kahden maalin Markku Hurme oli vaisu. - Kävi jälleen näin, kun varmisteltiin johtoasemassa. Taas tuli karkeita henkilökohtaisia virheitä, TPS-hyökkääjä murehti.

TPS:n kohtaa loppukaudesta vielä Ilveksen (k), SaiPan (v) ja HIFK:n (v). Varsinkin sen lauantainen koitos Lappeenrannassa on todellinen vedenjakaja.

JYP pelaa kaksi seuraavaa otteluaan kotiyleisönsä edessä. Torstaina vastaan luistelee HPK ja lauantaina Ilves. Päätöskierroksella JYP matkustaa Lahteen Pelicansin puntariin.

TPS:n apinanraivo tuotti heti alussa tärkeän onnistumisen. JYPin asenne oli jäänyt kaukalon ulkopuolelle, ja mustapaidat jyräsivät vierasjoukkueen.

Tuomas Suominen ja Aki Berg siirtelivät kiekon taitavasti Markku Hurmeelle, joka käytti namupaikan hyväkseen ajassa 1.18. Jarkko Immosen JYP-ykkösnyrkki lepsuili vaihdossa melkoisesti.

Risto Dufvan johtama ryhmä oli ensimmäisen 20-minuuttisen aikana kaukana hurrikaanilaumasta. Pekka Tuokkola pysäytti 18 kiekkoa ja piti torjunnoillaan JYPiä pelissä mukana.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat