Suora

 • Uinnin EM, alkuerät 6.12.

Ryynäselle pronssia nuorten yhdistetyssä

Janne Ryynänen otti pronssia yhdistetyn nuorten MM-kilpailuissa Puolan Zakopanessa. Ryynänen oli vielä mäkiosuuden jälkeen toisena, mutta taipui 10 km:n hiihto-osuudella kolmanneksi. Mestaruuden vei italialainen Alessandro Pittin.

urheilu

- Aika taikinointia se oli. Jannen mitali tuli tämän hetken kuntoon nähden perussuorituksella. Parempaan mies kyllä pystyy, mutta tästäkin ollaan iloisia. Mitalia tultiin hakemaan ja se saatiin. Eivät nämä nuorten MM-kisat ole mitään läpihuutojuttuja, kertoi joukkueen valmentaja Kimmo Savolainen.

- Päivän voittaja kyllä ykkössijansa ansaitsi. Hän oli paras mäessä ja hiihtikin hyvin, Savolainen kommentoi.

- Ville Tuppurainen oli sijalla 11. Se oli hyvä suoritus. Joakim Lehto oli 18:s. Siihenkin voi olla tyytyväinen. Toisella hypyllä hän sortui vähän yliyrittämiseen, mutta selvisi kohtuullisesti. Savolainen arvioi.

Mikael Kuhbergin sijoitus oli 56:s.

Yhdistetyn nuorten MM-kilpailut oli muiden hiihtolajien tapaan tarkoitus pitää 21.-28.2. Puolan Szczyrkissä, mutta ne siirrettiin lumettomuuden vuoksi Zakopaneen.

Valmentaja Kimmo Savolainen kertoi joukkueen olevan tyytyväisenä, kun yksi kilpailu saatiin vietyä läpi. Olosuhteet saivat hänet kuitenkin kaikkea muuta kuin iloiseksi.

- Varsinkin hiihtorata oli kaukana MM-kisatasosta. Rata oli kolme metriä leveä ja pelkkää sohjoa, alla ei mitään kovaa. Siinä kun 70 kilpailijaa kiertää kymppiä 2,5 kilometrin lenkillä, ei arvokilpailusta voi puhua. Nuorten kisoissa hiihtäjien tasoerot ovat huikeat, mikä tietää sitä että lyhyellä lenkillä ohitettavia riitti.

Salpausselälle intoa puhkuen

Mikäli olosuhteet sallivat, nuorten MM-kisojen yhdistetty jatkuu joukkuekilpailulla torstaina ja sprinttikisalla sunnuntaina. Pronssimitalisti Janne Ryynänen ei kuitenkaan jää pidemmäksi aikaa Zakopaneen vaan suuntaa kohti Lahtea ja Salpausselän Kisoja.

- Meidän oli tarkoitus lähteä kiireesti heti hiihdon jälkeen kohti Suomea. Dopingtesti kuitenkin muutti suunnitelmamme. Uuden aikataulun mukaan olemme perillä Lahdessa torstaina iltapäivällä ja mäkiharjoitukset jäävät Jannelta väliin. Täytyy tyytyä hiihtämiseen, sanoi Kimmo Savolainen.

- Täältä tullaan, intoa puhkuen.YHDISTETYN TULOKSET

Mäki HS94, 10 km:n hiihto

 1. Alessandro Pittin ITA
  1. Tomaz Druml AUT
  2. Janne Ryynänen

 1. Ville Tuppurainen
  1. Joakim Lehto
  2. Mikael Kuhlberg

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat