Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Kouvojen Smith toistamiseen Korisliigan kuukauden pelaaja

Suomen Koripalloliitto on valinnut Korisliigan helmikuun pelaajaksi Kouvoja edustavan Corey Smithin. Valinta on 195-senttiselle Smithille toinen peräkkäinen, sillä hän oli sarjan kuukauden pelaaja myös tammikuussa.

urheilu

Kouvojen tekemä jälki oli helmikuussa tehokasta. Jo sarjakolmoseksi kivunnut Kouvot voitti kuun seitsemästä pelistään kuusi. Kun lasketaan mukaan viikonvaihteen Tarmo-voitto, on Kouvoilla meneillään seitsemän ottelun voittoputki.

Henkilökohtaisella tasolla Corey Smith ei yltänyt aivan tammikuun hurjiin tehoihinsa, mutta oli siitä huolimatta huipputehokas. Smith latoi 21,1 pistettä ottelua kohden, poimi 8,1 levypalloa, antoi 2,4 koriin johtanutta syöttöä ja riisti 1,9 kertaa.

Smith onnistui kahden pisteen heitoissa erinomaisella 62,8 prosentin (49/78) tarkkuudella, jonka lisäksi vapaaheitot upposivat 80-prosenttisesti (29/36).

Ennen Corey Smithin kahden kuukauden putkea Koripalloliitto on valinnut tällä kaudella Korisliigan kuukauden pelaajiksi Tampereen Pyrinnön Damon Williamsin (joulukuu), helsinkiläistä ToPoa edustavan Timo Heinosen (marraskuu) ja Espoon Hongan Jukka Matisen (lokakuu).

Kouvot pelaa seuraavan kerran keskiviikkona (5.3.), jolloin se saa Mansikka-aholle vieraakseen huippupeliin Lappeenrannan NMKY:n. Kouvot ja LrNMKY ovat ennen taistoa sarjataulukossa sijoilla kaksi ja kolme samalla voittoprosentilla (72,2 prosenttia).

Huiman Wicker helmikuun pelaaja naisten SM-sarjassa

Naisten SM-sarjan pelaajaksi on valittu Äänekosken Huimaa edustava amerikkalaislaituri Shakeena Wicker. Huima voitti kuukauden kuudesta pelistään neljä Wickerin nostaessa tehonsa uudelle tasolle.

182-senttinen Wicker tehtaili helmikuun keskiarvoikseen 21,1 pistettä, 8,8 levypalloa ja 3,2 riistoa. Hän heitti muun muassa kauden ennätykseksensä 27 pistettä kahdesti peräkkäisissä otteluissa Peli-Karhuja ja Forssan Alkua vastaan.

Wickerin sihti vapaaheitoissa oli tarkkaa, kun 34 heitosta korisukan läpi suhahti 29 (85,3 prosenttia). Lisäksi Wicker onnistui kakkosissaan 50,5 prosentin (50/99) tarkkuudella.

Kauden keskiarvoikseen Shakeena Wicker on kirjauttanut 16,9 pistettä ja 6,7 levypalloa, joten helmikuun petraus oli melkoinen.

Naisten SM-sarjan pelaajaksi on aiemmin kuluvalla kaudella valittu Peli-Karhujen Ashley Haynes (tammikuu), Catzin Jelena Reshetko (joulukuu) ja Tamara Tatham (marraskuu) sekä Helsingin NMKY:n Niina Laaksonen (lokakuu).

Huima on naisten SM-sarjassa viidentenä voitettuaan kauden 30 ottelusta 16 ja varmistanut paikkansa puolivälierissä. Äänekoskelaisilla on runkosarjassa vielä jäljellä vierasottelu Peli-Karhuja (8.3.) ja kotiottelu Alkua (9.3.) vastaan ennen pudotuspelien käynnistymistä.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat