Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Rannikko palaamassa tositoimiin

Suomen koripallomaajoukkueen tähtipelintekijä Teemu Rannikko palaa tiistaina venäläisjoukkueensa BC Himkin harjoitusvahvuuteen. Rannikko on ollut sivussa tositoimista vuodenvaihteesta lähtien kantapäävamman vuoksi.

urheilu

Rannikko oli jo nimellisesti mukana viikonvaihteessa Himki-kokoonpanossa, kun Unics Kazan kaatui vajaamiehisenäkin Venäjän liigassa lukemin 77-71. Rannikon nimen kirjauttaminen pöytäkirjaan johtui Himkin loukkaantumistilanteesta.

- Juoksin lämmittelyssä mukana ja istuin pelitamineissa penkillä, kun Daniel (Ewing) ja Kelly (McCarty) olivat loukkaantuneina sivussa, selvitti Rannikko, jolla ei vielä lääkäreiden pelilupaa Kazan-pelissä ollut.

Testi antoi halutun tuloksenRannikon kantapäästä repesi ja osaksi irtosi kantakalvo vuodenvaihteessa. Siitä lähtien 189-senttisen ja 27-vuotiaan suomalaisen päivät ovat täyttyneet rankan ja puuduttavan kuntoutusohjelman toistamisesta.

- Maanantaina suoritettiin kantapäälle viimeinen testi, kun vedin sarjan erilaisia juoksudrillejä. Testi meni hyvin. Nyt vain teipit jalkaan ja baanalle, iloitsi Rannikko.

Himki saa suomalaistähtensä takaisin oivaan aikaan, sillä joukkueella on edessään ULEB Cupin toisen kierroksen pudotuspelitaisto espanjalaista Joventut Badalonaa vastaan.

Kahden mestarikandidaatin ensimmäinen kohtaaminen pelataan Moskovan liepeillä 11.3. ja toinen viikkoa myöhemmin Espanjassa. Yhteistulos ratkaisee kahdeksan joukkueen Final Eight -lopputurnaukseen etenevän joukkueen.

Venäjän liigassa Himki on toisena voittosuhteellaan 17-2. Sen edellä on vain maan hallitseva mestari Moskovan TsSKA (18-2).

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat