ToPo testaa kaikki uudet pelaajansa

Korisliigan kärkijoukkue ToPo tiukentaa pelaajasopimustensa ehtoja doping- ja huumetapausten ehkäisemiseksi. Jatkossa helsinkiläisseura käyttää kaikki uudet pelaajansa lääkärintarkastuksessa ja otattaa heiltä virtsa- ja verinäytteet.

urheilu

Uuden käytäntönsä mukaisesti ToPo on jo testauttanut yhdysvaltalaisen Takais Brownin, ennen kuin hänelle annettiin pelilupa korisliigaan. Brown läpäisi testit ja pääsee näin liittymään ToPon liigajoukkueeseen.

Viime vuoden lopulla liikkui huhuja, joiden mukaan Brown olisi hyllytetty Georgian yliopistojoukkueesta dopingin takia. Selvitykset kumosivat epäilyt.

Missään keskusteluissa ei tullut esille minkäänlaista viittausta dopingaineisiin, vaan syynä pelaajan yliopistojoukkueesta sulkemisen kerrottiin olleen koulun tiukentuneiden akateemisten vaatimusten täyttämättä jättäminen.

Myös Takais Brown on itse kertonut samat syyt lokakuiseen Georgian joukkueesta pois sulkemiseen. Torpan Poikien tekemissä selvityksissä ei ole tullut esiin seikkoja, jotka viittaisivat siihen, että epäilyillä dopingin käytöstä olisi pohjaa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat