Kuulamörssäri Häggblom ennätyksensä kimppuun perjantaina

Kuulantyöntäjä Robert Häggblom hakee perjantaiaamuna finaalipaikkaa yleisurheilun MM-hallikilpailuissa Valenciassa. Kisojen parhaat suoritukset ovat nähtävissä päivittäin TV2:ssa ja suoriin tunnelmiin pääsee jokaisena iltana YLE Urheilun nettisivujen kautta.

Joensuun hallissa äskettäin SM-kultaa työntänyt vaasalainen on harjoitellut ahkerasti aamuisin, joten varhainen kisa-aika sopii hänelle hyvin.

Valencia on kisapaikkana Häggblomille ennestään tuttu, joten kun kaikki olosuhteet ovat hotellia myöten kunnossa, on kaikki pedattu hyville kilpailutyönnöille.

Vasa IS:n edustaja tökkäsi Viron Kuressaaressa helmikuun lopulla tuloksen 20,24, joka uupuu ainostaan kaksi senttiä hänen halliennätyslukemistaan.

- Ei se ollut täydellinen työntö, ihan perusrunttaus. Kolmen viime viikon aikana on tullut noita perustyöntöjä, Häggblom kommentoi viimeaikaisia kuulakaariaan.

Yhdysvaltalaiskarpaasit ovat olleet tilastotulosten pohjalta ihan omassa kastissaan kuularingissä. Suomalaisedustaja ei hurjia jenkkisuorituksia kuitenkaan turhia kumartele.

- Reese Hoffa on ollut varma, mutta Cantwell ei ehkä niinkään. Tilastot ovat kuitenkin vain pala paperia. Omaan ennätykseen (20,53) kun pääsisi tai jopa pitemmälle, Häggblom haikaili torstaina.

Valmennuksen johtaja Jarmo Mäkelä povaa Häggblomille finaalipaikkaa kahdeksan sakkiin, vaikka suomalaisen tilastotulos ei ihan siihen edellytä.

- Marginaalit ovat pienet kuulassa. Uskon, että Robert nähdään loppukilpailussa, sillä hän on kunnossa ja muutenkin hyvä kilpailija, Mäkelä alleviivasi.

TV:n lähetysajat:

Perjantai 7.3. klo 22.45-0.00 TV2

Lauantai 8.3. klo 21.10-21.50 TV2

Sunnuntai 9.3. klo 19.40- 21.00 TV2